Anasayfa > Blog > Scorn Sistem Gereksinimleri Nelerdir? – Oyun Kaç GB?

Scorn Sistem Gereksinimleri Nelerdir? – Oyun Kaç GB?

Scorn sistem gereksinimleri nelerdir? Xbox Game Pass üzerinde yerini alan korku ve gerilim türündeki FPS oyununun boyutu nedir?

14 Ekim 2022 tarihinde Xbox Game Pass üzerinde çıkış yapan Scorn oyuncuları rahatsız edici bir seyahate çağırıyor. Ebb Software imzalı Scorn biopunk temasından bileşenler barındırıyor ve H.R. Giger’ın eserlerinden ilham alıyor. Xbox Game Pass abonelerinin ücretsiz olarak oynayabildiği oyunun sistem gereksinimlerini listeledik.

Scorn sistem gereksinimleri nelerdir? Korku türü hayranlarının dikkatini çeken ve Beksinski’nin işlerini anımsatan Scorn kaç GB?

Scorn Minimum Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Scorn’u bilgisayarınızda stabil bir şekilde oynayabilmek için sisteminizde en az 8 GB RAM bulunması gerekiyor. Oyun ekran kartı tarafında da GTX 1060 grafik kartının 3 GB’lık sürümünü talep ediyor.

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: QuadCore AMD Ryzen 3 3300X ya da Intel Core i5-8400
  • RAM: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB
  • DirectX: Sürüm 12
  • Boyut: 50 GB boş alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri

scorn sistem gereksinimleri

Kepler Interactive yayıncılığında çıkış yapan Scorn önerilen sistem gereksinimleri tarafında hiç de mütevazı değil. Çarpık dünyası ile beğeni toplayan oyun RTX 2070 ekran kartına ihtiyaç duyuyor. Oyunu geliştiricilerin önerdiği grafiksel düzeyde deneyim etmek için sisteminizde en az 16 GB RAM bulunması gerekiyor.

  • İşletim Sistemi: Windows 10/11
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 ya da Intel Core i7-8700
  • RAM: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 2070 8 GB
  • DirectX: Sürüm 12
  • Boyut:  50 GB boş alan

Scorn Kaç GB?

Scorn sistem hafızalarında 50 GB’lık boş alan talep ediyor. Gelen güncellemeler ile birlikte bu miktarın değişebileceğini belirtelim.

Ürpertici seviyelerinde çeşitli bulmacalar ile oyuncuyu karşılayan Scorn pek çok grotesk sahneye sahip. Yaklaşık beş saatte bitirilebilen yapım çoğunlukla bulmaca çözmeye odaklanıyor. Bağımsız oyun aksiyon sekansları ve genel oynanış mekanikleri konusunda pek çok oyuncudan olumsuz eleştiri aldı. Diğer taraftan Scorn’un sanatsal açıdan ulaştığı seviye ise oyuncuların beğenisini topladı.

Scorn Hans Richard Giger’ın tasarımlarında gördüğümüz estetik kıvrımları kendi dünyasında gerçekleştiriyor. Pek çok açıdan Zdzislaw Beksinski’nin eserlerini de anımasatan yapım biopunk türünde eserler tüketmeyi sevenler için eşsiz bir deneyim sunuyor.

Oyunun oynanış videosunu yukarıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz. Oyuna dair genel bilgilere ve Scorn sistem gereksinimleri tablolarına bu yazımızda yer verdik.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir