Anasayfa > Blog > Scrim Ne Demek?

Scrim Ne Demek?

Profesyonel elektronik sporlar tarafından hayatlarımıza dâhil edil edilen bir kavram olan Scrim ne demek? Buyurun anlatalım.

Scrim, Espor’da iki tarafın anlaşmalı olarak düzenledikleri antrenmanlarda maçın sonucu belli olmadan ayrılmalarına verilen isimdir. MOBA, FPS ve hatta kart oyunlarında dahi sık sık görülen bir antrenman türüdür. Amacı oyuncuların KDA gibi çeşitli verilerinin maç geçmişlerine işlemesinin önüne geçmektir. Bu sayede profesyonel maçlarda bu antrenman verileri rakip takımların işlerine yaramaz.

Espor Nedir? Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Örneğin League of Legends’te iki takım anlaşarak bir haritada antrenman maçına başlarlar. Maçın kazananı kesin olarak ortaya çıktığında, ‘Zafer’ ya da ‘Malubiyet’ ekranları görünmeden önce rakipler birbirlerini tebrik eder ve oyundan ayrılırlar.

Bu aynı zamanda antrenmanda taraflar kendilerini tam olarak oyuna veremediklerinde, tarafların profesyonel KDA’larının da zarar görmesinin önüne geçmek açısından oldukça önemli formüllerden birisidir. Sonuçta her ne kadar profesyonel arenada kendilerini gösteren oyuncular olsalar da, gerçek bir maçın adrenaliniyle antrenman aynı olmayabilir. Scrim atacak arkadaşlarımıza başarılar dileriz. İyi oyunlar.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir