Anasayfa > Tanıtım Yazıları > SEO ile Markanızı Görünür Kılın!

SEO ile Markanızı Görünür Kılın!

SEO hizmeti, web sitelerinin arama motorlarında daha iyi performansa kavuşması için yapılan çalışmaları kapsar. Markanın, yapılacak ilgili aramalarda görünürlüğünü artırmak adına gerçekleştirilen iyileştirme süreci SEO çalışması ile yürütülür. Optimize edilmiş sayfalar, arama motorlarında daha iyi sıralara çıkarak markanın tanınırlığını arttırır. Tüm bunlar doğrultusunda, SEO nedir, soruna en uygun cevap ‘Bir web sitesinin arama motorlarında optimize etmek için yapılan işlemlerin tamamıdır’ şeklinde verilebilir.

Geniş Anlamda SEO Ne Demektir?

Medya ve reklam markanın bilinirliğini etkileyen önemli araçlar olarak ifade edilir. Ancak, dijitalleşme markaların bilinirliğini de internet ağına yönlendirmiştir. Dijital pazarlamanın temel yapı taşı olarak bilinen arama motoru optimizasyonun kısaltılmış hali SEO’dur. Markalar arası rekabete dahil olunmak isteniyorsa arama motoru trafiğinde üst sıralarda yer almak gerekmektedir. Markanın web sitesi üzerinden kullanıcılarla doğrudan ilişki kurulması hizmetini ve ürününün satış karlılığını artırır. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar aktif olarak arama oranını yükseltmekte ve daha sık dönüşüm yapma eğilimine girmektedir.

En Uygun SEO (Arama Motoru Optimizasyon) Nasıl Yapılır?

SEO analizi ön hazırlıklar içeriğinde anahtar kelime araştırması, rakip analizi ve sektör analizi de yaparak başarı yüzdesini arttırır. Optimizasyon çalışmalarına başlandığı zaman 3 ana başlıkta güncellemeler toplanır. Site içi, site dışı ve teknik SEO çalışmaları detaylı ve alt başlıklar halinde sınıflandırılır.

  • Site içi optimizasyon; anahtar kelime taramaları, sayfa başlık etiketleri, görsel alt metinleri, meta açıklamaları kategorileri adı altında yapılır.
  • Site dışı optimizasyon arama motoru üzerinde hedef kitlenin bir web sitesini, işletmesini ya da ürünü ne kadar iyi algıladığının göstergesidir. Site dışı çalışmalarında; bağlantı kurma, sosyal medya pazarlamacılığı, influencer erişimleri, forumları dikkate alarak güncellemeler düzenlenir.
  • Teknik optimizasyon kullanıcı deneyimini ayarlayan bir kategoridir. Hızlı yüklenme süresi ve yüksek güvenlik gibi iyi yapılandırılmış bir site deyince kitleyi kanalize edeceği sonucu oluşur. Teknik optimizasyon bu kapsamda; sayfa yükleme hızı, schema markup, dahili bağlantı, XML site haritaları, hızlandırılmış mobil sayfalar, SSL sertifikası gibi konulara odaklanır. Ayrıca, ara süreçte kullanılan yerel optimize süreci, yerel aramalarda görünürlüğü artırmak ve daha fazla yerel trafik kazanmak için stratejileri içerir.

Google SEO Hizmetlerinde Öne Çıkanlar

Bir SEO danışmanı, öncelikle dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google üzerindeki çalışmalar ilk sıraya alır. Başarılı bir çalışmanın ardından performansın ölçülebilir olması kritiktir. Yapılan analizler; sayfanın daha yüksek ziyaretçi sayısı, sitenin giderek Google tarafından daha çok değer verilmesi, sayfada kalma oranının artması, sayfayı yeniden ziyaret etme oranının artması, ortalama sayfada geçirilen süre miktarının yükselmesi gibi parametrelerle destekleniyorsa pozitif yansımaları oluşturur. Sonuç odaklı çalışmaların birleştiği nokta yürütülen işleyişteki kazanımlardır. Satışın artması, pazar payının genişlemesi, daha iyi kullanıcı tecrübesine erişme, satış profilinin yükselişi, maliyetlerin azalması, fiziksel mağazaya yönlendirme yetisi, marka güvenirliğinin oluşması ve marka farkındalığının sağlamlaşması arama motoru optimizasyonlarının web sitesi için elde ettiği başarılı edinimlerdir.

SEO Uyumlu Sitenin Avantajları Nelerdir?

Yapılan çalışmalar sitenin itibarını kalıcı olarak yukarıya çıkarmayı ve zaman içerisinde yeni müşterilere ulaşmayı hedefler. Firmanın vizyonunun en büyük göstergesi olan strateji, marka tanınırlığını da arttırır. Tüm bu başarıya tek tıkla ulaşıldığı düşünüldüğünde SEO fiyatları beklenin çok altında kalır ve site sahiplerinin memnuniyetini kazanır.

Siz de Sempeak’in deneyimli analiz yeteneğine sahip SEO uzmanı ekibi ile çalışarak markanızı üst sıralara taşıyabilir, hedef kitlenize yönelik projeksiyonunuzu yansıtarak istenilen düzeyde verimli sonuçlara hızlı ve pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir