Anasayfa > Blog > Sifu Sistem Gereksinimleri – Oyun Kaç GB?

Sifu Sistem Gereksinimleri – Oyun Kaç GB?

Sifu sistem gereksinimleri nelerdir? Başarılı dövüş oyunu sistem hafızalarında kaç GB yer kaplıyor?

8 Şubat 2022’de çıkış yapan Sifu oyuncuları beş zorlayıcı seviyeden oluşan sürükleyici bir intikam hikayesine davet ediyor. İntikam yemini eden bir ana karaktere hayat verdiğimiz oyun, roguelike türünün elementlerini de bünyesinde barındırıyor.

Oyuncunun her öldüğünde daha yaşlı bir şekilde tekrar canlandığı Sifu PlayStation 4, PlayStation 5 ve PC için piyasaya sürüldü. Epic Games üzerinde 69 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulan oyunun sistemsel taraftaki taleplerini listeledik.

Sifu Sistem Gereksinimleri

sifu kaç gb

Güncel oyunlarla benzer bir sistem gereksinimleri tablosuna sahip olan Sifu’yu Epic Games üzerinden satın alabilirsiniz. Oyunu minimum grafik ayarlarında oynamak için en az 8 GB RAM’e ihtiyacınız olduğunu belirtelim.

İşlemci tarafında ise AMD FX serisinin 4350 modeli oyunu düşük ya da orta grafik ayarlarında oynamanızı mümkün kılacaktır.

Minimum

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: AMD FX-4350
  • Ekran Kartı: AMD Radeon R7 250 ya da NVIDIA GeForce GT 640
  • RAM: 8 GB
  • Boyut: 22 GB boş alan

Önerilen

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: AMD FX-9590
  • Ekran Kartı: AMD Radeon R8 390X ya da NVIDIA GeForce GTX 970
  • RAM: 10 GB
  • Boyut: 22 GB boş alan

Sifu roguelike türünün bileşenlerini kendine has özellikleriyle başarılı bir şekilde harmanlıyor. Sevilen yapım ekran kartı tarafında oldukça mütevazı taleplere sahip.

NVIDIA’nın 900 serisinin en başarılı modellerinden olan GTX 970 ile oyunu stabil bir şekilde deneyim edebilirsiniz. 2014 yılında çıkış yapan bir ekran kartıyla bile övülen oyunu oynayabilirsiniz.

Sifu Kaç GB?

  • Sifu sistem hafızalarında 22 GB yer kaplıyor. Gelecekte yayımlanabilecek güncellemelerle beraber dosya boyutunda değişiklik olabileceğini belirtelim.

Sifu Ne Demek?

Çince kökenli olan Sifu kelimesinin dilimizdeki karşılığının “usta” sözcüğü olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda shifu olarak da karşımıza çıkan kelime zaman zaman “öğretmen” ve “baba” anlamına da gelebiliyor.

Sloclap tarafından geliştirilen yapımda Sifu yine benzer bir anlam taşıyor. Kimi lehçelerde baba olarak da kullanılan kelime, başarılı dövüş oyununda da manalı olarak kullanılıyor.

8 Şubat’ta çıkış yapan aynı isimli oyun ise zorlayıcı dövüş sistemi ve türün sağlam yönlerini birleştirip keyifli bir oynanış sunuyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir