Anasayfa > Blog > Sj Ne Demek? Sosyal Medyada Ne Anlamda Kullanılır?

Sj Ne Demek? Sosyal Medyada Ne Anlamda Kullanılır?

İnternet ve sosyal medya kültürünün değişimi ve gelişimiyle ortaya çıkan bir diğer söylem olan Sj ne demek?

Sj, sosyal medyada yergi olarak kullanılır. Örneğin bayatlamış ya da komik olmadığı düşünülen bir postun altına Sj yazarak, paylaşımı yapan kişiyi yermiş olursunuz. Bu kelime çoğunlukla Facebook gruplarındaki içeriklerde kullanılıyor olsa da, Instagram ve Twitter platformlarında da denk gelmek mümkündür.

Not: Sj ile Bruh birbirlerine benzer kullanımlara sahiplerdir. Eğer merak ediyorsanız o yazımızı okumanızı da tavsiye ederiz.

Bruh Ne Demek, Bruh Moment Nedir?

Unutmamak lazım, meme kültürü ile doğmuş bir kelime olduğundan dolayı bazen çoğunluğa komik gelse de mizah olarak daha çok şey bekleyen insanlar için paylaşım kötü olabilir. Yani bu yerginin yapılması garip değildir. Fakat kullanımına örnek vermek gerekirse aşağıdaki gibi kırmızı üzerine beyaz yazı ile post hazırlamak ya da gündemden düşmüş bir konuda paylaşım yapmak bu şekilde eleştiriye maruz kalabilir. Diğer bir yandan bayağı hareketlerde de aynı sonuç yaşanabilir.

“S ve onun kadim dostu J” ile ilgili başlayan metinler de bu akımın sonucu çıkmış iğneleme metinleridir. Her ne kadar daha az kullanılıyor olsa da Sj ne demek açıklarken bu bilgiye de yer vermek istedik.

Sj’yi nükteli bir şekilde kullanmaya örnek olarak Taylan Yıldız’ın Ziya Selçuk’un esprili gönderisinin altına verdiği cevabı gösterebiliriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir