Anasayfa > Oyun Haberleri > Skyrim İlk Sahnesi Oyun Çıkmadan Önce Arılar Tarafından Sabote Edilmiş
skyrim arı

Skyrim İlk Sahnesi Oyun Çıkmadan Önce Arılar Tarafından Sabote Edilmiş

Eski bir Skyrim geliştiricisi, oyunun giriş sahnesinin geliştirme sürecinde nasıl arılar tarafından sabote edildiğinin hikayesini anlattı.

Skyrim, Fallout ve stüdyodan ayrılmadan önce Bethesda‘nın yıldızlar arası projesi Starfield‘da da çalışan Nate Turkeypile’ın, oyun geliştirmenin zorlukları ve Skyrim’in popüler giriş sahnesi ile ilgili attığı tweetler binlerce beğeniye ulaştı.

Tweetlerine şimdi ünlü olan giriş sahnesinin, o zamanlar yalnızca üstünde tekrar ve tekrar çalışmaları gereken bir şey olduğunu söyleyerek başlayan Nate, bu sahneyi kaç kere gördüğünü bile unuttuğunu söylüyor.

Oyunun geliştirme aşaması boyunca yüzlerce kere elden geçen sahnenin neden bu kadar kırılgan olduğunu Nate şöyle açıklıyor:

”Sorun şu ki, at arabası rayların üzerinde giden bir tren gibi değil, aracın fiziği gerçek zamanlı olarak simule ediliyor.”

”Haliyle, birçok farklı sebepten dolayı at arabası kafayı yiyerek yolun dışına uçmaya başlıyordu. Belki yol fazla engebeli olduğu için, belki de bir kaya yanlışlıkla yolun fazla yakınına koyulduğu için…”

Ancak hikayenin asıl komik kısmı, geliştiricilerin sebebini bir türlü çözemediği absürt bir sorun ile geliyor. Arılar.

Skyrim içerisinde uçan ufak arılar, basitçe oyuncuların çeşitli iksirler oluşturmak için toplayabileceği nesneler. Fiziksel olarak içinden bile geçemediğiniz bu ufaklıklar, nasıl oyunun giriş sahnesini bozabilir ki? Nate anlatmaya devam ediyor:

”Bir seferinde, yine bu at arabası sahnesini izlerken, araba şiddetli bir şekilde sarsılmaya başladı ve bir anda gökyüzüne fırladı. Ancak garip olan şey, bu her seferinde olmuyordu. Kimse sorunun sebebini bulamadı.”

Bir süre sonra ortaya çıktı ki, oyunda daha önce ortaya çıkan arıların oyuncular tarafından toplanamaması sorununu düzeltirken geliştiricilerden biri, arılara aynı zamanda diğer cisimler ile çarpışma özelliği de eklemiş.”

Haliyle, durdurulamaz bir güç haline gelen arılar ne zaman at arabası ile denk gelse at arabasını uzaya yolluyormuş. Nate, tweetlerini oyun geliştirmenin zorluğuna dikkat çekerek ve bir şeyi düzelttiğinizde bir başka şeyi bozma olasılığınızın çok yüksek olduğunu ifade ederek bitirdi. Tweetleri kendiniz buradan okuyabilirsiniz.

Skyrim Mühürlü Kopyası Açık Arttırmada 600 Dolara Satıldı

Tüm bunlara karşın, Skyrim giriş sahnesi bugün bile garip şekillerde bozulmaya müsait. Ama en azından böyle bir sorun yaşadığınız zaman oyununuzun arılar tarafından sabote edilmediğini artık biliyorsunuz.

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir