Anasayfa > Oyun Haberleri > Splitgate 1.0 Çıkış Tarihi Ağustosa Ertelendi

Splitgate 1.0 Çıkış Tarihi Ağustosa Ertelendi

Son haftalarda büyük ilgi toplayan portal arena FPS Splitgate, 27 Temmuz olarak belirlediği çıkış tarihini oyuncu yoğunluğundan dolayı ağustosa ertelemek durumunda kaldı.

Orijinal çıkışını Mayıs 2019’da gerçekleştiren Splitgate, Halo tarzı arena FPS unsurlarıyla Valve’ın Portal serisinden aşina olduğumuz portalları harmanlayarak ortaya çıkardığı oldukça özgün ve yüksek tempolu nişancı deneyimi ile olumlu izlenimler bıraksa da genel oyuncu kitlesi tarafından pek fark edilmemiş ve radarın dışında kalmıştı. Buna karşın oyuna hata düzeltmeleri ve yeni içerikler eklemeyi bırakmayan geliştirici ekip 1047 Games, oyununun 14 gün önce başlayan açık betasının toplam 2 milyon oyuncuya ulaşması ile sunucuların yaşadığı yoğunluğa hazırlıksız yakalanmış görünüyor.

splitgate

Halo Infinite Beta Detayları Ay Sonu Geliyor

Özellikle son birkaç gündür oyuncu yoğunluğundan dolayı yoğun teknik problemler yaşayan Splitgate için, 1047 Games’in CEO ve kurucu ortağı Ian Proulx, şöyle konuştu:

”Takımımız, Splitgate topluluğunun bize gösterdiği inanılmaz ilgiden dolayı çok mutlu. Sunuculara ulaşmaya çalışan oyuncu sayılarındaki ani artıştan dolayı, bu seviyede devasa bir büyüme ile birlikte gelen pek çok farklı teknik sorunu çözmeye çalışıyoruz.
Yüksek kalitede bir oyun ve deneyim sunmak için çok çalıştık ve en büyük zorluğumuz, bütün topluluğumuza hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip olmak.”

Buna karşın Splitgate için iyi haberler de var, zira 1047 Games, mühendislik ve teknik destek odaklı girişim firması Human Capital tarafından 10 milyon dolarlık bir yatırım ve destek aldığını duyurdu. 1047, Human Capital’in finansal ve teknik desteği ile Ağustos çıkış tarihine bu kez sorunsuz ulaşmayı umuyor.

Splitgate açık betası Steam, PS ve Xbox’ta ağustos resmi çıkışına kadar devam edecek. Steam mağaza sayfasına gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir