Anasayfa > Listeler > Star Wars Evreninde En Sevilen Klonlar

Star Wars Evreninde En Sevilen Klonlar

Star Wars Evreninde En Sevilen Klonlar listemizde, özellikle serinin 3. filminde ve Klon Savaşları dizisi sırasında tanıştığımız en sevilen klonları anlatıyoruz.

Dikkat! Buradan sonra spoilerlar var!

Klonlar, Cumhuriyet Şansölyesi Palpatine’in emriyle bir Cumhuriyet Ordusu oluşturmak adına Kamino’lulara ürettirilen klon askerlere verilen isim. Klonlar ayrılıkçı droidlerinden çok daha becerikli olmalarının yanı sıra özünde insan olduklarından duygularıyla hareket edebiliyorlar. Seri boyunca bir çok klonu bu kadar sevme nedenimiz de insan özellikleri ve Jedilara olan bağlılıkları.

1) Rex

Star Wars: Filoni Possibly Teasing Another Clone Wars Alum for Mandalorian

Captain Rex, Klon Savaşları’nda hizmetleriyle ünlenen 501. Tabur’un komutanı. Onlarca savaşta Anakin Skywalker’ın komutası altında hizmet veren Rex, 66. Emir gerçekleştikten sonra Ahsoka tarafından kurtarılıyor. Ahsoka’nın kafasındaki çipi çıkarmasıyla emri reddeden klon, düşmekte olan bir gemiden Ahsoka ile birlikte kurtuluyor ve ilerleyen yıllarda İsyancılar’a destek veriyor.

2) Jesse

Clone Trooper Jesse | StarWars.com

501. Tabur’un kayda değer askerlerinden biri olan Jesse, General Skywalker ve Kumandan Rex ile birlikte seri boyunca çeşitli maceralarda yer alıyor. Belki de tüm Star Wars serisinin en acıklı sahnelerinden birinin de baş karakteri yine kendisi. 66. Emir’in uygulanmasıyla Ahsoka’yı öldürmeye çalışan Jesse, Jedi’ın Rex ile birlikte kaçmasının gemiden kurtulamıyor ve yanındaki 332. Bölük ile birlikte ölüyor.

3) Fives

Star Wars - Fives - History and Lore - Ep 5 - YouTube

CT-5555 kod adından dolayı Fives olarak anılan bu klon da 501. Tabur askerlerinden biri. Hevy, Cutup, Droidbait ve Echo gibi klonlarla birlikte Domino Squad’ı oluşturan ekibin de bir parçası aynı zamanda. Fives’ı seri için özel yapan detay ise çipleri fark etmiş olması. Arkadaşı Tup’ın bir Jedi’ı öldürmesi üzerine tüm cerrahi operasyonları takip eden Fives, arkadaşının beyninde bir çipe rastlıyor. Bunu Jedi Konseyi’ne iletmek üzere yola çıkan klon durumu fark eden Palpatine tarafından öldürtülüyor. Fives’ın çabaları sonucunda elde edilen bilgiler en azından Ahsoka tarafından Rex’i kurtarmak üzere kullanılıyor.

4) Cody

Clone Commander Cody | StarWars.com

Kumandan Cody 7. Hava Müfrezesi ve 212. Tabur komutanı, orduda Jedi Generali Obi Wan Kenobi’nin altında hizmet vermiş bir askerdi. Askeri zekası ve yeteneği ile Kenobi’nin güvenini kazanan Cody, 66. Emir’in ardından generaline ihanet etti. Kenobi’yi öldürmekte başarısız olsa da İmparatorluk döneminde hizmet vermeye devam etti.

5) Vaughn

ArtStation - Captain Vaughn of the 332nd Company, Jackson Kidd

Captain Vaughn, Ahsoka’nın Birliği olarak anılan 332. Bölük’ün komutanı. Anakin Skywalker ve Ahsoka Tano’nun emri altında hizmet veren Vaughn, Ahsoka için çok değerli bir klon. Birlikte geçirdikleri onca zamanın ardından Vaughn Mandalore Kuşatması sırasında ölüyor. Bölüğün kalanı ise 66. Emir sonrasında Ahsoka’ya ihanet etmeye zorlanıyor.

Gelmiş Geçmiş En İyi Animasyon Filmleri!

6) Hevy

CT-782 | Wookieepedia | Fandom

Domino Squad’ın bir üyesi olan Hevy, ismini kullandığı ağır silahlardan alıyor. Dizinin erken bölümlerinde Hevy, Cody ve Rex’in de içinde bulunduğu ekibi korumak üzere kendini feda ediyor.

7) Echo

A Clone A Day - Day 3: Echo. First appearance: S1E5 "Rookies". Latest appearance: S7E3 "On the Wings of Keeradaks". Description in the comments! :) : clonewars

Göğsündeki el iziyle bilinen Echo, bir savaşta esir alındıktan sonra Ayrılıkçılar tarafından bir makineye bağlanmış, zihni uzun süre boyunca klonların savaş taktiklerini anlayabilmek üzere kullanılmıştı. Onun savaşta ölmeyip esir alındığını anlayan silah arkadaşları “Bad Batch” olarak bilinen bir tim ile büyük bir kurtarma operasyonu düzenleyerek Echo’yu kurtarıyor. Echo bunun ardından Bad Batch timinde hizmet vermeye devam ediyor.

8) Waxer

212. Tabur’da hizmet veren Waxer, Ryloth Muharebesi’nde sivil halktan bir çocuğa karşı yumuşak kalpliliğiyle ve Boil ile olan arkadaşlığıyla hepimizin içini ısıtmıştı. Bunun ardından Umbara savaşı sırasında 212. ve 501. Taburları birbirine saldırtan General Krell’in ihaneti gerçekleşti. Bu ihanet sonucunda Waxer, dost kurşunuyla öldü.

9) Gregor

Gregor | StarWars.com

Gregor, yaşadığı bir kaza sonucu hafızasını kaybeden bir komando. Foxtrot Timi adlı bir komando ekibinde savaşan Gregor, Abafar gezegeninde kaybolan Albay Gascon ve komutasındaki droidlere yardım ediyor. Hafızasını geri kazanan Gregor, yıllar sonra karşımıza Rebels’ta çıkıyor.

10) Fox

Clone Commander Fox | StarWars.com

Kumandan Fox, emrindeki askerlerle birlikte Coruscant’ın korunmasından sorumluydu. Senatörler ve Yüce Şansölye Palpatine’in güvenliğini sağlamak üzere başkentte devriye tutan komutan göz alıcı kırmızı zırhıyla akıllarımıza kazındı.

Unutulmayan Star Wars Replikleri

11) Wolffe

Clone Commander Wolffe | StarWars.com

Tecrübeli bir asker olan Wolffe, Jedi Generali Plo Koon’un komutası altında hizmet verdi. Sifo Dyas’ın ışın kılıcını bulmak dahil bir çok önemli görevde yer aldı. Asajj Ventress tarafından yaralanan Wolffe’un sağ gözü sibernetik bir protez.

12) Dogma

Dogma | Wookieepedia | Fandom

501. Tabur’da hizmet veren askerlerden biri olan Dogma, Jedi Generali Pong Krell’in ihaneti sırasında tanıdığımız bir karakterdi. Klonları birbirine saldırtarak bir çok ölüme sebep olan ihanetçi Jedi’ın infazından bu cesur klon sorumluydu.

13) Sev

Steam Community :: :: Sev/Scorch - Pod Brothers

En sevilen klonlar listesinde sıradaki karakterimiz bir oyundan. Republic Commando oyunundan tanıdığımız Sev, Delta-07 kod adıyla bilinen bir Klon Komando. Sev, özel eğitimler sonucu Delta Squad adı verilen özel bir komando grubuna keskin nişancı olarak katılıyor. Burada timin diğer üyeleri Scorch, Boss ve Fixer’ı da anmamak olmaz. Üstelik Delta Squad, Klon Savaşları’nda ufak bir sahneye de sahip.

14) 99

Clone 99 | StarWars.com

Star Wars serisinin belki de en sevilen klonu 99’da sıra. 99 üretim sırasında gerçekleşen hatalar sebebiyle bazı genetik ve fiziksel kusurlardan mustarip bir klon. Orduda hizmet veremeyeceği anlaşılınca 99 bakım ve temizlik alanında Kamino’da çalışmaya başlıyor ve çalıştığı sürede Domino timi ile yakınlık yaşıyor. Timin hazırlıktan başarıyla geçmesi için onlara umut veriyor ve hepimizin gözlerini dolduran anlar yaşatıyor.

Bugün Star Wars Evreninde En Sevilen Klonlar listemizle sizlerle birlikteydik. Umarım açıklamalarımızı beğenmiş sıralamadan memnun kalmışsınızdır! Aklınıza gelen başka klonları yorumlarda yazmayı unutmayın.

Daha fazla liste için:

Save Butonu Listeler

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir