Anasayfa > Listeler > Unutulmayan Star Wars Replikleri

Unutulmayan Star Wars Replikleri

Star Wars serisi onlarca film içerisinde çok güzel repliklere ev sahipliği yapıyor. İşte karşınızda bizlere göre unutulmayan Star Wars replikleri.

Ayrıca seri hakkında en çok merak edilen sorulardan biri olan izleme sırası hakkındaki yazımıza da aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

Star Wars İzleme Sırası
  • Güç Seninle Olsun.

Serinin en önemli repliklerinden birisi kesinlikle bu. Bir çok önemli sahnede kullanılmış bu replik Jedi’lar için vazgeçilmez bir kalıp. Ayrıca İngilizce söylenişi biçimiyle içinde bulunduğumuz günün Star Wars günü ilan edilmesine de vesile olmuştur.

  • Hello There!

 

İnternet üzerinde çok fazla şakaya konu olmuş bu replik Klon Savaşları filmi sırasında Obi Wan Kenobi tarafından söyleniyordu. Daha sonrasında General Grievous tarafından kullanılan “General Kenobi” cümlesi de bu replikle birlikte serinin hayranlarının hafızalarına kazındı.

  • Ben Senin Babanım.

5. filmin bu efsane sahnesi de unutulmazlar arasında olmazsa olmaz. Darth Vader’ın Luke Skywalker’a yıllardır bildiği gerçeğin yanlış olduğunu söylediği sahne serinin en unutulmaz anlarından birisi. Ayrıca büyük bir kitle tarafından “Luke, ben senin babanım.” olarak bilinen sahnenin repliğin aslında “Hayır, ben senin babanım.” olduğunu da belirtelim.

  • Korku, karanlık tarafa giden yoldur. Korku öfkeye yol açar. Öfke nefrete, nefret ise acıya yol açar.

İlk film sırasında Usta Yoda tarafından Anakin Skywalker’a söylenen bu replik aslında serinin devamı için çok büyük öneme sahip. Anakin’in ileride geçeceği yolların önceden gösterimi gibi olan bu replik aynı zamanda Usta Yoda’nın bilgeliğini bizlere bir kez daha gösteriyor.

  • You were my brother Anakin!

star wars replikleri

Anakin ve Obi Wan arasında geçen efsane savaştan sonra kullanılan bu replik serinin en üzücü anlarından birisi. Anakin’in “Senden nefret ediyorum” repliği üzerine  Obi Wan’ın “Sen kardeşim gibiydin, seni sevdim” cümlelerini kurması serinin en üzücü anlarından birisi olarak akıllarda yer etti.

  • Never tell me the odds!

star wars replikleri

C-3PO’nun hesaplarına göre asteroit bölgesinden sağ çıkma olasılıklarının çok düşük olduğunu belirtmesi üzerine Han Solo tarafından söylenen “Bana ihtimallerden bahsetme” repliği de serinin unutulmazları arasında yerini alıyor.

  • It’s a trap!

star wars replikleri

Yine internet dünyasında unutulmayan bir meme haline gelmiş bir replik. 6. film sırasında Admiral Ackbar tarafından söylenen bu cümle de Star Wars efsaneleri arasında yerini buluyor.

  • Demek ki özgürlük böyle ölüyormuş. Binbir alkışla.

star wars replikleri

Padmé Amidala tarafından söylenen çok başarılı bir siyasi eleştiri düzeyindeki bu repliği listeye almazsak olmaz. İmparatorluğun baskıcı rejime geçişinin alkışlarla olduğunu belirten bu cümle de unutulmayan Star Wars replikleri arasında hak ettiği yeri buluyor.

 

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir