Anasayfa > Blog > Steam Cüzdan Kodu Nasıl Hesaba Yüklenir?

Steam Cüzdan Kodu Nasıl Hesaba Yüklenir?

Steam herkesin de bildiği gibi sanal bir oyun kütüphanesi. Bu kütüphaneden oyunlar satın alıp oynayabiliyoruz. Bu satın alma işlemlerini yaparken bazen de Steam Cüzdanımızı kullanıyoruz. Peki Steam Cüzdanına nasıl para yüklenir? Sahip olduğumuz Steam Cüzdan kodları nasıl hesaba yüklenir? Aşama aşama anlattık.

Steam‘den bir oyun satın alırken kredi kartınız, banka kartınız ve ya Paypal hesabınız gibi bir çok ödeme yöntemini kullanabiliyorsunuz. Bu ödeme yöntemlerinden birisi de Steam Cüzdanı. Steam cüzdanınız topluluk pazarında sattığınız eşyalarla artabildiği gibi bir de Steam Cüzdan kodları ile artabiliyor.

Steam cüzdan kodları hemen her ülke için bulunup 5, 10, 20, 50, 100, 200 şeklinde değerlerle satılıyor. Bu cüzdan kodlarını fiziksel olarak D&R gibi mağzalardan satın alabildiğiniz gibi bazı internet sitelerinden ve Steam‘in kendi sayfasından da satın alabiliyorsunuz. Şimdiyse burada elinizde bulunan bir cüzdan kodunu nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

1.Adım : Bilgisayarınız üzerinden Steam uygulamasıyla hesabınıza giriş yapın.

2.Adım : Mağaza sayfasının sol üst köşesindeki resime tıklayarak ve ya sağ üst köşedeki profilinizden cüzdanımı görüntüle yazısına tıklayıp devam edin.

Steam cüzdan kodu

3.Adım (a) : Eğer ki resime tıkladıysanız gelen sayfadan aşağıda gösterildiği gibi “Fiziksel Hediye Kartı Kullan” bölümünden devam tuşuna tıklayın.

Steam Cüzdan kodu nasıl kullanılır?

3.Adım (b) : Eğer ki profilinizden cüzdan bakiyesine tıkladıysanız gelen sayfadan dilediğiniz miktardan para ekle tuşuna basarak Steam Cüzdan kodu satın alabildiğiniz gibi sağ taraftaki “Bir Steam Cüzdan Kodu ya da Hediye Kartı Kullan” bölümüyle var olan kodunuzu girebilirsiniz.

Cüzdan kodu

4.Adım : Finito! Son olarak burdan sahip olduğunuz cüzdan kodunu gösterildiği gibi boşluğa girerek kodunuzu aktifleştirip bakiyenizi arttırabilirsiniz.

Steam

Adım adım ve resimli anlatımımız hoşunuza gittiyse aşağıdan bir yorum bırakarak bizi sevindirebilirsiniz. Bilmeyenlere ve ya unutanlara öğretebildiysek ne mutlu bize! Hazır buradayken diğer bloglarımıza da bir göz atabilirsiniz 🙂

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir