Anasayfa > Blog > Stray Xbox Game Pass Kütüphanesine Eklenecek mi?

Stray Xbox Game Pass Kütüphanesine Eklenecek mi?

BlueTwelve imzalı Stray Xbox Game Pass kütüphanesine gelecek mi? Oyuncular sadece PS4, PS5 ve Microsoft Windows üzerinde çıkış yapan oyunun Xbox sürümünü bekliyor.

stray xbox çıkış tarihi

Yayıncılığını Annapurna Interactive’in üstlendiği Stray oyuncuları uzak bir geleceğin unutulmuş siber şehirlerine götürüyor. Oyuncuların yolunu kaybeden bir kediyi üstlendiği yapım sürükleyici hikayesi ve başarılı platform ögeleriyle oyunculardan geçer not aldı. PC ve PlayStation platformlarında büyük beğeni toplayan oyunun Xbox konsollarına gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

Stray Steam’de Anlık Oyuncu Rekoru Kırdı

Kullanıcıların büyük bir kısmı oyunu Xbox Game Pass kütüphanesinde görmek istiyor. Stray PlayStation özel oyunu olarak çıkış yapmış olsa da bu anlaşmanın belli bir tarihe kadar süreceğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla gelecekte başarılı oyunu PC ve PlayStation harici platformlarda görme ihtimalimiz bulunuyor.

Stray Xbox Konsollara Gelecek mi?

Stray’in Xbox konsollara ya da doğrudan Game Pass kütüphanesine geleceği konusunda resmi bir bilgi bulunmuyor. Dolayısıyla Stray Xbox çıkış tarihi üzerinde tahminler yürütmek ne yazık ki mümkün değil. Fakat oyunun yayıncısı ile Sony arasındaki anlaşma bittikten sonra Stray Xbox Game Pass kütüphanesinde kendine yer bulabilir.

Diğer taraftan Microsoft’un yapacağı bir hamleyle beraber ilerleyen yıllarda sürükleyici macera oyunu Xbox One ve Xbox Series X|S için de çıkış yapabilir.

Bu konuda Xbox kullanıcılarının tek umudu Stray’in süreli bir anlaşma doğrultusunda PlayStation’a özel olması oldu. Anlaşmanın bitiş tarihinden sonra yayıncı Annapurna Interactive Microsoft ile el sıkışırsa oyuncular BlueTwelve’in oyununu Microsoft’un oyun konsollarında deneyim edebilir.

Oyuncuların uzun bir süredir heyecanla beklediği yapım Steam üzerindeki çıkışını takip eden 24 saatte yayıncının çok oynanan oyunlarından biri oldu. Annapurna Interactive yayıncılığında eş zamanlı olarak en çok oynanan bir önceki yapım ise 12 Minutes olmuştu.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir