Anasayfa > Blog > Streamlabs Nedir? Streamlabs OBS Ne Demek?

Streamlabs Nedir? Streamlabs OBS Ne Demek?

Twitch gibi canlı yayın platformlarının hayatlarımıza kattığı program Streamlabs nedir? Streamlabs OBS ne demek?

Streamlabs, bir dijital canlı yayın programı platformudur. Platformun en bilindik programı Streamlabs OBS yazılımlarıdır. Aynı zamanda yayıncılara daha farklı hizmetler de sunmaktalardır. Platformun asıl amacı yayıncılığı daha kolay bir hale getirmek ve bu sektörün büyümesine katkıda bulunmaktır. İlk nesil OBS’e göre Streamlabs OBS birçok işlemi otomatik ve basit hale getirir. Ayrıca daha fazla kullanışlı aracı da içerisinde barındırır.

OBS Nedir, Nasıl Kullanılır?

Yalnızca OBS (Open Broadcaster Software) yazılımlarının olmadığını da söylemiştik. Yayıncılar için kullanışlı panel programları ve widget tasarımları da Streamlabs tarafından geliştirilmektedir. Bu yazılımlar sayesinde yayıncılar panelde izleyicileri arasında küçük rekabetler yaratarak etkileşimi arttırmaya çalışırlar. Örnek bir widget aşağıdaki gibidir.

streamlabs widget nedir

Streamlabs’in pek çok ana özelliğini ücretsiz olarak sunduğunu, gelir olarak tasarım gibi unsurların getirisini tercih ettiğini söylememiz lazım. Özellikle bulut teknolojisi sayesinde yayıncılar da daha mobil hareket edebilmekte, kendi tasarımlarıyla onlarca farklı bilgisayarda dakikalar içerisinde yayına girebilmektedir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir