Anasayfa > Blog > SXE Nedir?

SXE Nedir?

Counter-Strike oyunuyla birlikte hayatlarımıza giren ve yerini sağlamlaştıran SXE nedir? Ne işe yarar? Gelin birlikte öğrenelim.

SXE, ilk olarak Counter-Strike 1.5 ile kullanılmaya başlanan bir hile koruma programıdır. Kendisi de bir üçüncü parti yazılım olan SXE, diğer kötü huylu üçüncü parti yazılımları engellemeyi amaçlar. Programın savunma sisteminde aim hack, wall hack ve trigger sistemlerine yönelik bir çalışma görülmektedir.

SXE iki aşamalı bir şekilde çalışır. Topluluk sunucularının sahipleri bu programın sunucu versiyonunu kurarlar, bu sayede sunucuya yalnızca programı kuran diğer oyuncular katılabilir. CS 1.5, Half-Life ve ardından gelen CS 1.6 oyunlarında aktif bir şekilde kullanılmıştır. Hatta bu oyunların popüler dönemlerinde server satışlarında çoğu firma programı kurulu bir şekilde yöneticilere teslim etmişlerdir.

Oyunun çevrimiçi kısmının da geliştirici firma Valve tarafından üstlenilmesiyle SXE yerini VAC (Valve Anticheat) isimli resmi antihile programına bırakmıştır. Buna karşın geliştiriciler Injected adıyla birlikte topluluk sunucularına hizmet vermeye devam ediyorlar.

VAC Nedir, Nasıl Çalışır?

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir