Anasayfa > Espor Haberleri > TESFED Türkiye Kupası İsim Sponsoru Bitexen

TESFED Türkiye Kupası İsim Sponsoru Bitexen

Bu yıl ikincisi düzenlenecen olan TESFED Türkiye Kupası isim sponsorluğu için Bitexen ile anlaştı.

Türkiye E-spor Federasyonu (TESFED) tarafından düzenlenen TESFED Türkiye Kupası, ekimde başlıyor. Büyük heyecanlara ev sahipliği yapan turnuva, bu yıl 9 oyunu bünyesinde bulunduracak. 25 Eylül‘de kayıtları başlayacak olan turnuva, 16 yaşın üzerindeki tüm oyuncuların başvurularına açık olacak.

TESFED’in tek resmi organizasyonu olan turnuva, “Bitexen TESFED Türkiye Kupası” adı altında ikinci kez bu yıl hayata geçirilecek. Ekim ayında başlayacak organizasyonda, her hafta sonu bir oyunun elemeleri ve finali gerçekleştirilecek. Tüm karşılaşmalar Red Bull Twitch ve TESFED Youtube kanallarından canlı olarak izleyicilere sunulacak.

Turnuva hakkında bilgi veren Bitexen Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, “Türkiye sahip olduğu genç nüfusu, espor lig turnuvaları ve  federasyonuyla birçok Avrupa ülkesine göre çok daha ileri bir seviyede konumlanıyor. Bitexen Teknoloji A.Ş. olarak, ülkemizde esporun gelişmesine katkıda bulunmak bizim için elzemdi. Yenilikçi vizyonumuzun bir gereği olarak da ülkemizin ilk resmi espor turnuvası olan TESFED Türkiye Kupası’na sponsor olduk. Bu yılki turnuvanın en önemli özelliği TESFED tarafından yapılacak seçim ile Türkiye’nin ilk espor Milli Takımı’nın oluşturulmasına vesile olacak olması. Bitexen olarak böylesi önemli bir adımda TESFED’in yanında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir