Anasayfa > Oyun Haberleri > Tesla Oyun Stüdyosu İçin İş Alımlarına Başladı

Tesla Oyun Stüdyosu İçin İş Alımlarına Başladı

Tesla oyun stüdyosu kurmak için kolları sıvadı. Bilgisayar oyunu sektörüne yavaş yavaş giren Elon Musk, ilk büyük adımını atmış oldu.

Elon Musk bilgisayar oyunlarına olan tutkusunu her fırsatta dile getiriyor. Oyunsever milyarder, Tesla bünyesinde oyun sektörüne girmek için ufak adımlar atmıştı. Bunlardan elbette en dikkat çekeni, geçtiğimiz sene kurulan Tesla Arcade. Bu girişim çerçevesinde geliştirilen Tesla Model S oyun kolu da, Cnet sitesinde yayınlanan bir incelemeden tam not almıştı.

Elon Musk En Sevdiği Bilgisayar Oyunlarını Açıkladı

Görünüşe göre Tesla artık oyun sektörüne daha fazla dahil olacak. Şirket bu anlamda oldukça başarılı bir strateji izleyor. Tesla oyun stüdyosu için yayınladığı iş ilanında, oyunların araç içinde zaman geçirmek ve sürüş deneyimini kuvvetlendirmek için geliştirileceğini açıkladı.

Yani şirket, Epic ve Steam gibi devlerin cirit attığı ve başarılı olduğu pastadan bir pay koparma yoluna gitmeyecek. Bu stratejiyi izlemeye çalışan Amazon büyük bir hüsrana uğramış ve oyuncular arasında alay konusu olmuştu. Tesla bunun yerine, kendilerinin hakim olduğu bir alana ve müşterisine yönelerek akıllıca bir adım atıyor.

Crucible: Amazon Oyunu Kapalı Betaya Dönüyor

İş ilanı Tesla’nın internet sitesinde, şirketin Austin Texas’ta faaliyet gösteren kolu üzerinden açılmış bulunuyor. İlanda bu pozisyonda çalışacak kişinin şirketin yönüne nasıl katkı vereceğinden uzun uzun bahsedilmiş. Tesla ilanda, araba içindeki oyunlarla ilgili standardı belirleyecek çalışmalara imza atmak isteyen birini aradığından bahsediyor. Ama ne olursa olsun Tesla ve Elon Musk da artık sektörün içine girmek için daha cüretkar adımlar atmaya başladı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Reis EA yi satın al direk uğraşma. Yeterince oyuncuları sömürüyorlar. Düzgün bir politika geliştirsinler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir