Anasayfa > Blog > Team Fortress 2 Konsol Açma İşlemi

Team Fortress 2 Konsol Açma İşlemi

TF 2, bir dönemin en sevilen oyunlarındanken, bugün de pek çok oyuncunun favori oyunu olmayı başarabildi. Peki Team Fortress 2 konsol açma nasıl yapılır?

Valve firmasının diğer oyunlarında da olduğunu gibi, konsol komutları bu oyun için de oynanışa bir zevk katıyor ve çoğu zaman kolaylık sağlıyor. Fakat Source motoru ile tasarlanan diğer oyunlar gibi, bu oyunda da Steam’den oyunu ilk indirdiğimiz haliyle maalesef konsola erişim sağlayamıyoruz. Ufak bir müdahale gerekiyor. Bu müdahaleler 2 yol ile yapılabildiği için biz de bu yazımızda iki yoldan da bahsedeceğiz. Özellikle hızlı bir şekilde fare hassasiyetimizi ayarladığımız, oyun içi ayarları kolayca değiştirebildiğimiz bu konsollar çoğu zaman hayat kurtarıcı bir rol oynuyor.

İşlemleri tamamladıktan sonra ESC tuşunun altında yer alan ‘é’ tuşuna basarak kod girebilirsiniz.

TF 2 Konsol Açma Yöntemleri

İşlemi 2 yönteme bölüyoruz. Siz dilediğiniz yoldan ilerleyebilirsiniz, çünkü günün sonunda aynı kapıyı açıyorlar.

  • Team Fortress 2 Konsol Açma 1. Yol: Oyun içerisinden ‘Seçenekler’ bölümüne giriyoruz. ‘Gelişmiş…’ butonuna tıklıyoruz. Açılan pencerede göreceksiniz ki ‘Geliştirici konsolunu etkinleştir’ kısmındaki kutucuk boş, orayı aktifleştirdikten sonra tamam diyerek kapatıyoruz.

 

  • Team Fortress 2 Konsol Açma 2. Yol: Steam kütüphanesi üzerinden oyuna sağ tıklıyoruz ve özellikler diyoruz. Bu noktada ‘Başlatma Seçeneklerini Ayarla’ diyoruz ve açılan kutuya ‘-console’ yazarak ekliyoruz. Oyunun kapalı olmasına dikkat edelim, tekrar açtığımızda sorun çözülmüş olacak.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir