Anasayfa > Blog > Twin Stick Shooter Nedir? En İyi Twin Stick Shooter Oyunları

Twin Stick Shooter Nedir? En İyi Twin Stick Shooter Oyunları

Ülkemizde pek aşina olunmayan bir video oyun türü olan Twin Stick Shooter nedir ve bu türün en iyi oyunları hangileri? Gelin anlatalım!

Seviye tasarımı, yüksek aksiyon ve gergin anlar. Türü en basit haliyle özetleyecek olsak akla ilk gelen ilk kelime öbekleri bunlar olurdu. Video oyunlarının ‘arcade’ salonlarında oynandığı dönemden beri aramızda olan bu türü yakından tanımak ister misiniz? Eh, o zaman doğru yerdesiniz. Tabii, tür için oldukça yeni oyunlar da yapılıyor. Fakat artık daha çok bağımsız yapımlarla karşılaşıyoruz.

Twin Stick Shooter Oyun Türü Nedir?

Twin Stick Shooter, düşmanlarla mücadele ederken hem hareket ettiğimiz, hem de ateş ettiğimiz bir oyun türüdür. Çoğunlukla izometrik ya da iki boyutlu oyunlarda gördüğümüz bu tür yüksek aksiyon içerir. Tür, adını iki analoğun da aynı anda kullanılıyor olmasından almaktadır. Bu analoglardan birisiyle hareket ederken, diğeriyle de nişan aldığımız noktalara ateş ederiz. Elbette bu tür, PC oyunlarında da karşımıza çıkabilmektedir.

Türün bir diğer ilginç yanı, mermilerinizin ateş ettiğiniz doğrultuda, herhangi bir yere çarpana kadar ilerlemesidir. Yani direkt olarak nesnelere değil, yönlere nişan almanız yeterlidir. Bu türü hem daha farklı, hem de daha eğlenceli kılan yönlerinden birisidir.

Eğer oyun türlerini merak ediyorsanız konu hakkındaki en detaylı içeriklerinden birisine sitemizde yer vermiştik.

Oyun Türleri Nelerdir?

Peki, bu türde iyi bir oyun deneyimlemek isteyen oyuncular hangi oyunları tercih etmelidir?

En İyi Twin Stick Shooter Oyunları

Listemizde tarihin tozlu raflarındaki efsanevi ve kültleşmiş oyunlara pek yer vermedik. Zira türe yeni girecek bir oyuncu için, oyunlara ulaşabilmek oldukça önemlidir değil mi? Gelin güncel oyunlarla listemize başlayalım.

Enter the Gungeon (2016)

enter the gungeon tss

Devolver Digital tarafından yayınlanan Enter the Gungeon, türün en iyi temsilcileri arasında görülüyor. Eğer satın almak isterseniz Steam sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Halo: Spartan Strike (2014)

halo twin stick shooter

Büyük oyun markası Halo, tam da bu türde bir oyununa sahip. Hem konsol, hem de bilgisayar oyuncuları için yayınlanan yapım da epeyce sevilmişti.

Hades (2020)

hades roguelike

Roguelike türüyle Twin Stick Shooter türünü harmanlayan Hades, hatırlayacağınız gibi pek çok ödül de kazanmıştı. Oynamadıysanız mutlaka bir göz atmalısınız.

Vampire Survivors (2022)

vampire survivors

Bafta’nın 2022’de en iyi oyun seçtiği Vampire Survivors da bu türün en başarılı örnekleri arasında yer alıyor. Pek çok platformda oynabileceğiniz bu oyuna da listemizde yer vermesek olmazdı.

The Ascent (2021)

the ascent tss

Cyberpunk teması, bolca merminin havada uçuştuğu bu türe çok ama çok uygun. The Ascent de bunun en büyük örneklerinden birisi olarak mağazalarda yer alıyor.

Twin Stick Shooter Türü Steam’de Nasıl Aranır?

Bildiğiniz gibi, Steam oyun türlerini Türkçeleştirilmiş halde sunuyor. Bu türdeki oyunları seviyorsanız ve bulmak istiyorsanız doğru filtrelemeleri yapmanız gerekiyor. Bu türdeki oyunları filtrelenmiş sonuçları için “Çift Analoglu Nişancı” etiketine göz atabilirsiniz. Ayrıca türü oyununa etiket olarak eklemeyen bazı oyunlar da var. Bunlara denk gelebileceğiniz diğer etiketler “Mermi Cehennemi” ve “Üstten Görünüşlü Nişancı” türleridir. Fakat bu aratmalarda karşınıza çıkacak her oyun tam eşleşme sağlamayabilir.

 

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir