Anasayfa > Oyun Haberleri > Ubisoft Çalışanları Activision Blizzard Çalışanlarına Desteklerini İletti

Ubisoft Çalışanları Activision Blizzard Çalışanlarına Desteklerini İletti

Ubisoft çalışanları Activision Blizzard yöneticilerinin sorumluluk almasını talep ediyor.

Activision Blizzard‘da bir süredir işyerinde taciz ve cinsel suistimal sebebiyle davalar ile karşı karşıya. Oyuncular tarafından World of Warcraft‘ta oyun içi protestolarla ya da oyunun bırakılmasıyla sonuçlanan tepkilerin yanı sıra çalışanların da grev yapması ile bir kartopu gibi gitgide büyüyen karşılıklara bir yenisi de Ubisoft‘dan geldi. Ubisoft çalışanları Activision Blizzard çalışanlarının yanında olduklarını bildirerek yolladıkları açık mektupta sorumluluk talep ettiklerini belirttiler.

Activision Blizzard Cinsel Taciz ve Cinsiyetçilikle Suçlanıyor

Activision Blizzard

Açık mektupta Ubisoft çalışanları, Ubisoft ve Activision Blizzard şirketlerinde cinsel suistimalin nasıl ele alındığını eleştirerek Activision Blizzard çalışanlarını desteklemek için bir girişim organize ediyorlar. Organizatörler bu girişimin Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika ofislerinden birçok imza aldığını belirtirken bir yandan da Ubisoft CEO‘su Yves Guillemot da dahil olmak üzere yetkililerden sorumluluk talep ediyorlar. Ubisoft çalışanları mektuptaki “Bu iğrenç hareketlerin gerçekleştiği artık kimseye; çalışanlara, yöneticilere, gazetecilere veya hayranlara bir sürpriz olmamalı. Şaşırmayı bırakmanın vakti geldi. Bunları engellemek için gerçek adımların atılmasını talep etmeliyiz. Sorumlular yaptıkları için sorumlu tutulmalı.” ifadeleriyle soruna odaklanılmasını istediklerini belirtiyor.

Ubisoft çalışanları da aynı yollardan geçmek zorunda kaldığından bu eylemlerdeki destekleri fazlasıyla önemli. Cinsel suistimal ve yönetimin tacizi ile karşı karşıya kalmış olan çalışanların taciz, suistimal ve gücü kötüye kullanma sebepleriyle yaptıkları şikayetlerin sonucunda birçok üst düzey yönetici işten atılmıştı. Devam eden incelemeler çalışanların çeyreğinden fazlasının işyeri suistimalini deneyimlediklerini veya şahit olduklarını ortaya çıkarmıştı. İncelemelerin ışığında Ashraf Ismail, Tommy Francois ve Maxime Beland gibi işten atılan önemli kişiler olmuş olsa da, çalışanlar şikayet ettikleri birçok yöneticinin hala koltuklarında olmalarından memnun kalmamıştı. “Siz yalnızca bazı kamu suçlularını kovarken oturup izledik. Kalanların ya istifa etmesine izin verdiniz ya da daha kötüsü, onlara terfi verip stüdyodan stüdyoya, ekipten ekibe geçirerek hiçbir tepki vermeden onlara sürekli şans tanıdınız. Bu döngü son bulmalı.” tepkileriyle kendi yaşadıkları olayların Activision Blizzard‘da da gerçekleşmesini istemeyen Ubisoft çalışanları yönetimlerin bu affedici tavırlarını kınadı.

Oyuncular ve çalışanlar protestolarını sürdürmeye devam ederken Activision Blizzard CEO‘su Bobby Kotick bu konuya gerekli ilgiyi göstereceğini bildirdi.

Activision Blizzard CEO’su Taciz Davasına Yanıt Verdi

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir