Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Activision Blizzard CEO’su Taciz Davasına Yanıt Yayımladı

Activision Blizzard CEO’su Taciz Davasına Yanıt Yayımladı

Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick geçtiğimiz günlerde şirkete açılan dava ile alakalı çalışanlarına yönelik bir mektup yayımladı. 

ABD‘nin Kaliforniya eyaletinde savcılarca hazırlanan iddianamede şirkete yönelik ciddi iddialar vardı. Bu iddialar arasında kadınlara yönelik sözlü ve fiziksel taciz, farklı cinsiyetteki mevkidaşlar arasında maaş eşitsizliği ve kadınlarda dış görünüşe göre işe alım gibi bir şirketi derinden sarsacak ifadeler bulunuyor. Tüm bunların yanında erkek egemenliğinin gizli gizli desteklendiği ve Activision Blizzard‘ın en önemli oyunlarından World of Warcraft ekibinde çalışan kadınlara yönelik karşı cinsiyetteki mevkidaşlarından tecavüz imalı aşağılamaların olduğu da iddialar arasında. Tüm bu iddialara yönelik olarak Bobby Kotick şirketin resmi internet sayfasında 27 Temmuz gününde şirket çalışanlarına bir mektup yayımladı.

Mektupta geçen “Çalışmaya geldiğiniz o merhametli ve gözetici şirket olmak ve güvenli ortamı sağlamak adına tez adımlar atıyoruz. Şirketimizin hiçbir yerinde taciz, ayrımcılık, eşitsiz vb. muamelelere yer yoktur.” ifadesi ve bunun gibi cümleler ışığında bakıldığında iddianameden belli dersler alındığı da göze çarpıyor. Aynı zamanda şirketin insan kaynakları konusunda kendini geliştirdiğini ifade eden Kotick çalışanların herhangi bir ayrımcılığa uğradığı takdirde, çekinmeden bunu dile getirebilecekleri mecralara yönelmelerini teşvik ediyor.

Activision Blizzard’da gerçekleşen bu kriz cinsiyetler arası eşitsizlik konusunun tekrardan dile getirilmesine yol açtı. Bobby Kotick‘in aldığı bu tez aksiyonun kitleleri tatmin edip etmediğini ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir