Anasayfa > Espor Haberleri > Üniversite Espor Birliği VALORANT Turnuvası 25 Temmuz’da Başlıyor!

Üniversite Espor Birliği VALORANT Turnuvası 25 Temmuz’da Başlıyor!

Üniversite Espor Birliği, 25-27 Temmuz arasında oynanacak, sadece üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan bir VALORANT turnuvası düzenliyor.

Riot Games’in FPS oyunu VALORANT’ın espor sahnesi hızlıca gelişmeye devam ediyor. Ülkemizdeki espor kuruluşlarındanÜniversite Espor Birliği, düzenlediği VALORANT turnuvasıyla bu gelişime hız katıyor.

2019 yılında üniversite ekosisteminde esporu geliştirme ve büyütme amacıyla kurulan ÜEB, Collegiate Esports League ortaklığında 25-27 Temmuz arasında bir VALORANT turnuvası gerçekleştirecek. Ödül havuzu toplamda dokuz bin Türk lirası olan turnuvada öğrenciler okullarının espor topluluklarını temsilen oynayacak.

FACEIT üzerinden düzenlenecek olan turnuvada 5v5 özel oyun lobileri kullanılacak ve tek maçlı tekli eliminasyon sistemi ile turnuva ilerleyecek. Turnuvanın ilk gününde ön eleme aşaması oynanacak, ikinci gün çeyrek final ve yarı final yer alacak ve son gün ise üçüncülük ve final maçlarına şahit olacağız. Turnuvanın finali Twitch’te COLESPN kanalında Berke “Vlad” Kantürk ve Onur “Mirunas” Tatar’ın sunumuyla yayımlanacak.

Turnuvanın destekçileri arasında Ininal, BenQ, FACEIT, LEVEL, Gaming in Turkey gibi önemli kuruluşlar yer almakta. Turnuvanın şampiyonunu işin sonunda ayrıca bir sürpriz bekliyor olacak. Bakalım Üniversite Espor Birliği VALORANT Turnuvası kapsamında kazanan kim olacak?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir