Anasayfa > Espor Haberleri > Ünlü Espor Sunucusu Redeye İstifa Etti

Ünlü Espor Sunucusu Redeye İstifa Etti

Geçtiğimiz günlerde oyun ve espor endüstrisi içindeki büyük isimler, cinsel taciz ve mobbing suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu isimlerden biri olan, ünlü espor sunucusu Paul “Redeye” Chaloner suçlamalara cevap verdi.

redeye

2017’de sosyal medyada yayılan ve cinsel taciz mağdurlarının birbilerine destek vererek hikayelerini anlatmalarına olanak veren #MeToo hareketi geçtiğimiz günlerde oyun ve espor endüstrisinde gündeme geldi. Oyun ve espor endüstrisindeki büyük bir çok isme ciddi suçlamalar yapıldı.

Canlı yayın platformu Twitch hakkında suçlamalar bulunan bir çok yayıncı ile ilişkisini kesti. Platformda sıklıkla kullanılan BlessRNG emote’unun yüzü olan Brad Jolly’e yapılan suçlamalardan ötürü emote kaldırıldı. Ünlü youtuber ve yayıncı iAmSp00n da aynı şekilde platformdan uzaklaştırıldı. Youtube ve Facebook da olaylar hakkında araştırmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

Dünya’nın ilk espor sunucularından biri olan ve  Quake 3, Quake 4, Counter-Strike: Source, Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft 2, Team Fortress 2 ve Dota 2 gibi bir çok oyun için sunculuk yapmış olan Paul “Redeye” Chaloner de suçlanan isimlerden biri oldu. Bir başka espor sunucusu olan James Banks tarafından sektördeki gücünü diğerleri üstünde mobbing kullanmakla ve çalışanlara şiddet uygulamakla suçlanan Redeye konu hakkında açıklama yaptı.

Suçlamaların bazılarının doğru ve bazılarının yanlış olduğunu söyleyen Redeye, hatalarını kabul ettiğini ve yasal olarak suçsuz bulunduğunu belirtti. Fakat bu suçlamaların ve sosyal medya tacizlerinin ailesini etkilediğini ve bu sebeple çok üzüldüğünü söyledi. Bu sebeple Code Red adlı espor danışmanlık şirketindeki pozisyonundan ayrılacağını ve espor sunucluğu kariyerini de sonlandırarak espor dünyasından tamamen ayrılacağını açıkladı.

#MeToo hareketi sonucunda yapılan suçlamalar sonucunda espor ve oyun endüstrisinden ayrılan isimlerin sayısı ise 100’ü geçmiş durumda.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir