Anasayfa > Blog > Uzaktan Eğitim ve EBA Akademik Destek Nedir

Uzaktan Eğitim ve EBA Akademik Destek Nedir

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp oldukça kısa bir sürede dünya ülkelerine yayılan yeni tip Kovid-19 ya da koronavirüs ülkemizde de baş gösterdi. Salgının sonuçlarından biri ise eğitim-öğretim kurumlarının 16 Mart tarihinden itibaren eğitime ara vermesi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık iki haftalık tatil sürecinin ikinci yarısında Uzaktan Eğitim sürecinin başlayacağını belirtti. Peki birçok öğrencinin kafasında soru işareti bırakan Uzaktan Eğitim süreci nedir? 

Korona Virüsü Tatilinde Oynamanız Gereken 10 Oyun

 

EBA Uzaktan Eğitim ve EBA Akademik Destek

2012 tarihinde MEB tarafından hizmete sunulan EBA, sosyal niteliklere sahip eğitsel aktivilerle öğrencilere akademik bağlamda destek olmayı hedefliyor. Ağın içerisindeki dijital ders kitapları, kazanım testleri, anlatım videoları ve deneme sınavları öğrencilerin eğitim sürecine katkı sağlıyor. Halihazırda uzun bir süredir öğrencilerin kullanımına açık olan EBA, çeşitli yarışmalar ve etkileşime açık arayüzüyle sınıf ortamına dijital bir entegrasyon getiriyor.

Zengin içerikleri ile öğrencilere düzenli olarak konu anlatımı videoları barındıran eğitim bilişim ağı, müfredatta anlatılan konuları sağlamlaştırmak adına sunduğu deneme sınavlarıyla öğrenci kazanımını da sağlamlaştırıyor. Okullarda işlenen her derse özel videolar ve sekmeler barındıran eğitim ağı, her dersin konu kitabının dijital sürümlerini de öğrencilerin kullanımına sunuyor. Ders kitaplarındaki etkinlikleri de olduğu gibi dijital ortama taşıyan EBA, etkileşime açık etkinlikler ile salt konu anlatımında değil, soru çözümünde de destek sağlıyor.

Sınıf arkadaşları ile grup kurabilme, öğretmeninin önerdiği videoları izleyebilme ve sınıf öğretmeninin notlarını okuyabilme gibi sosyal nitelikli özellikler de mevcut. Virüs salgını sebebiyle tatil edilen eğitim kurumlarının yokluğunda hizmet verecek olan Eğitim Bilişim Ağı, Uzaktan Eğitim sürecine 23 Mart tarihinde başlayacak.

 

EBA İçeriklerine Aylık 3 GB’lık Ücretsiz Erişim

iOS ve Android uygulama mağazalarından akıllı telefonlara indirebilen EBA ve EBA Akademik Destek uygulamaları ders kitaplarının dijital sürümleri gibi birçok eğitim materyali barındırıyor. Mobil platform üzerinden EBA’ya erişmek isteyen öğrenciler için imzalanan protokol sonucunda, GSM operatörleri sadece EBA kaynaklarının kullanımı için kullanıcılarına 3 GB internet paketi hediye edecek.

Geçtiğimiz yıl Türkiye ve GSM operatörleri arasında yapılan anlaşma kapsamında her ay tekrarlanan hediye 3 GB paketi, kullanıcıların operatörlerinin belirlediği numaralara göndereceği SMS’ler ile etkinleşecek.

Eğitim Bilişim Ağı

 

Yapay Zeka ile Güçlendirilmiş Bir Eğitim Süreci: EBA Akademik Destek

Coronavirüs sebebiyle iki haftalık bir tatil sürecine giren eğitim kurumlarının yokluğunu telafi etmeyi hedefleyen EBA, Akademik Destek adındaki yapay zeka temelli sistemi ile karşımıza çıkıyor. EBA Akademik Destek her öğrenciye tamamen bireyselleştirilebilen bir eğitim planı çiziyor. Özellikle üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencilerinin hedefleri doğrultusunda sınavlar oluşturan ve bir asistan gibi işleyen EBA Akademik Destek; öğrencinin gelişme sürecini izliyor ve etkili önerileriyle katkı sunmayı hedefliyor.

 

11. ve 12.sınıf öğrencileri için özel olarak tasarlanan sistem, öğrenciye sunduğu sınav sonuçlarını değerlendiriyor ve eksiklerinin bir çizelgesini oluşturuyor. Hedefe uygun hazırlanan çalışma programı ile öğrencinin gelişme sürecini takip eden EBA Akademik Destek, öğrencinin bilgisinin eksik olduğu müfredat konularını belirleyip, detaylı bir çalışma programı yaratıyor.

  • 15 TYT + 15 AYT Deneme Sınavı
  • 180.000 Soru
  • 25.000 Konu

Deneme sınavları ile öğrenciyi hedefine yaklaştırmayı hedefleyen EBA Akademik Destek tamamen ücretsiz.

 

EBA Şifre Alma, EBA’ya Nasıl Giriş Yapılır?

EBA hesabı bulunmayan öğrenciler EBA’nın anasayfasından bir hesap oluşturabilecek. TC kimlik bilgileri ile oluşturabilecek EBA hesabı ile Uzaktan Eğitim sürecine katılmak mümkün.

Şifre almak için tek seferlik e-Okul bilgilerinin kullanılabilecek. Öğrenci velisinin ya da sınıf öğretmeninin e-Devlet üzerinden EBA şifre alması da seçenekler arasında. Sınıf öğretmenleri MEBBİS kullanıcı bilgilerini kullanarak öğrencilerin EBA şifresine erişebilir.

 

Eğitim kurumları 16 Mart tarihinden itibaren tatil sürecine girecek. 16-30 Mart tarihleri arasındaki tatil sürecinin ikinci yarısında başlayacak olan EBA Uzaktan Eğitim öğrencilerin kullanımına açık durumda. Herkese iyi oyunlar ve sağlıklı günler dileriz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir