Anasayfa > Blog > V Rising Plank Nasıl Yapılır? – Üretim Rehberi

V Rising Plank Nasıl Yapılır? – Üretim Rehberi

V Rising Plank üretim işlemi nasıl yapılır? Hayatta kalma oyunundaki en önemli kaynaklardan biri olan odun nasıl üretilir?

V Rising oyuncuları yıllar süren uykularından uyanmış vampirlere hayat vermeye çağırıyor. Fani diyardan intikamını almak için yola çıkan vampir klanlarının ise diyarın nimetlerinden yararlanarak kendi şatolarını kurması gerekiyor.

V Rising Sistem Gereksinimleri, Oyun Kaç GB?

Bu noktada başarılı bir üs kurma ve hayatta kalma formülü sunan V Rising’de birçok farklı kaynak bulunuyor. Oyuncuların Plank (kalas) adı verilen materyali elde etmek için önce ağaç kesmeleri ve daha sonra Sawmill (Kereste Atölyesi) inşa etmeleri gerekiyor.

V Rising Plank nerede bulunur?

Kalas olarak çevirebileceğimiz Plank materyalini elde etmek için ağaç kesmeniz ve Lumber (odun) elde etmeniz gerekiyor. Sonrasında topladığınız odunları kalasa çevirmek için bir Sawmill inşa etmelisiniz. Kereste Atölyesi olarak çevirebileceğimiz Sawmill yapısını nasıl inşa edebileceğinizi anlattık:

  • Öncelikle 240 Stone (Taş) ve 30 Blood Essence (Kan Özü) kaynaklarına ihtiyacınız var. Yaratık ve insanları etkisiz hale getirerek Blood Essence toplayabilirsiniz. Taş toplamak için herhangi bir aletle harita üzerindeki kayalara vurmanız yeterlidir.

v rising plank üretim rehberi

  • Daha sonra kalenizi kurmak istediğiniz bölgeye giderek B‘ye basın. İnşaat menüsünden Castle Heart‘ı seçerek yerleştirin.
  • Fundamentals yani Temel Yapılar kısmından Borders’ı seçerek Castle Heart‘ın etrafına yerleştirin. Artık Border koyduğunuz her bölgeye yeni bir yapı inşa edebilirsiniz.
  • Kereste Atölyesi’ni kurmak ve V Rising’de Plank üretmek için 400 Lumber ve 80 Stones (odun ve taş) toplamalısınız.
  • Daha sonra B’ye basarak inşaat menüsünden Sawmill’i seçin ve dilediğiniz bölgeye yerleştirin.

Böylece Kereste Atölyesi’nin inşaatını tamamladık. Sıra topladığınız Lumber materyalinden Plank elde etmeye geldi.

  • Sawmill’in yanına giderek etkileşime geçin.
  • Sawmill envanterine topladığınız Lumber materyalini ekleyin.

  • 20 Lumber = 1 Plank‘e eşittir. Lumber yığınlarında (stack) maksimum 500 adet odun olacaktır. Dolayısıyla her yığından 25 tane Plank elde edebilirsiniz.

V Rising plank nasıl yapılır sorusunu üretim rehberimiz ile cevaplandırdık. Oyunun en önemli materyallerinden biri olan kalas sayesinde yeni yapılar inşa edebilir ve yerleşkenizi geliştirebilirsiniz. Sonrasında Reinforced Planks elde etmeniz ve üst düzey yapılar kurmanız mümkündür.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir