Anasayfa > Espor Haberleri > VALORANT First Strike Türkiye Şampiyonu BBL Esports!

VALORANT First Strike Türkiye Şampiyonu BBL Esports!

Türkiye’nin en iyi VALORANT takımlarını bir araya getiren VALORANT First Strike Türkiye turnuvasında şampiyon BBL Esports oldu.

Turnuvaya favorilerden biri olarak çıkan BBL Esports, espor takipçilerini şaşırtmadı, hayranlarını sevindirdi. Namağlup bir şekilde finale gelen takım, mağluplar kümesinden çıkan Futbolist’e karşı 3-1 galip gelerek Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

VALORANT First Strike Türkiye Finalleri

BBL Esports, galipler kümesinin finalini kazandığı için günün başında mağluplar kümesinin şampiyonunun belirlenmesini bekledi. Beş maçlık büyük final serisinde bir maç avantaja sahip olan takımın rakibi, alt kümenin şampiyonu olan Futbolist oldu.

Futbolist 2-0 Oxygen Esports (Mağluplar Kümesi Finali)

Turnuvanın son günü, Futbolist ve Oxygen Esports arasında oynanan mağluplar kümesi finaliyle başlamıştı. Alt kümenin finalistleri, BBL Esports’a karşı turnuvada daha önce mağlup olmuşlardı. Üç maç üzerinden oynanan seriyi Futbolist 2-0 kazandı ve büyük finalde BBL Esports’un rakibi olmaya hak kazandı.

Üç maçlık serinin ilk maçı Futbolist takımının seçtiği Split haritasında oynandı. Maça Turko’nun olağanüstü performansıyla son derece etkili başlayan Oxygen Esports, Futbolist’in geri çevirme çabasına dayanamayarak uzatmalarda 15-13’lük skorla mağlup geldi.

Oxygen Esports’un seçtiği Ascent haritasında oynanan ikinci maçın başlangıcında Futbolist rüzgarları esti. Önceki maçtaki momentumu Ascent’e de taşıyan ekip, ilk yarıyı 8-4’lük net bir galibiyetle kapattı. Maçın ikinci yarısında da büyük bir sürpriz gerçekleşmedi ve Futbolist 13-8’lik skorla haritayı kazanarak büyük finale çıkan takım oldu.

futbolist-oxg

BBL Esports 3-0 Futbolist (Büyük Final)

Mağluplar kümesinden çıkan rakibine kavuşan BBL Esports, etkili oyunuyla 3-0 galip gelmeyi başardı. Galipler kümesinden çıktığı için bir maçlık avantaja sahip olan takım, seride iki maç kazanarak ilk resmi Türkiye VALORANT şampiyonu oldu.

Galipler kümesinden çıktığı için 1-0’lık avantajla seriye başlayan BBL Esports, Haven haritasında oynanan ilk maçta Futbolist karşısında rahat bir galibiyete ulaşamadı. 6-6 biten çekişmeli bir ilk yarının ardından ikinci yarının sonucunda BBL maçı 13-10’luk galibiyetle tamamlayarak serideki durumu 2-0’a getirdi.

Oynanan ikinci maç Split haritasındaydı. İlk maçın momentumunu sürdüren BBL Esports, Split’te aldığı 13-10’luk galibiyetle seriyi 3-0 bitirerek şampiyonluğa ulaştı.

bbl-futbolist

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir