Anasayfa > Espor Haberleri > VFŞL 2020 Kış Mevsimi Şampiyonu 1907 Fenerbahçe!

VFŞL 2020 Kış Mevsimi Şampiyonu 1907 Fenerbahçe!

League of Legends VFŞL 2020 Kış Mevsimi’nde sona gelindi. Şampiyon, 3-0’lık ezici üstünlükle fastplay Wildcats’i yenen 1907 Fenerbahçe oldu.

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi sona erdi. Güzel bir sezonun ardından artık gözler son adımda, finaldeydi. Çeyrek final ve yarı finalde rakiplerini paramparça ederek finale gelmeyi başaran Wildcats‘in rakibi normal sezonun lideri olmasına karşın eleme aşamasında sallantılı performans gösteren 1907 Fenerbahçe‘ydi. Beklentiler, güzel bir 5 maçlık seri izlemekti, ancak maçlar bu şekilde gelişmedi.

İlk maçın ilk 5 dakikasında güzel bir üstünlük kurmayı başaran Wildcats, serinin geri kalan hiçbir anında üstünlüğe sahip olamadı. Normal sezonu lider bitirdiğinin çok iyi farkında olan 1907 Fenerbahçe, serideki her maçı ayrı ayrı o kadar temiz oynadı ki, şampiyonluğu hak ettiklerini rahat bir şekilde söyleyebiliriz.

VFŞL Kış Mevsimi 2020 finalinde Wildcats cephesi

İkinci ve üçüncü maçta hatasıza yakın oyun oynayan 1907 Fenerbahçe, VFŞL 2020 Kış Mevsiminin şampiyonu oldu. Peki Wildcats tarafında işler nasıl ilerledi?

İlk iki maç özelinde konuşacak olursak, Wildcats’in genç orta koridor oyuncusu Tolga “Serin” Ölmez maçlara tutunmayı başardı. Sezonun ve serinin MVP’si (en değerli oyuncusu) Ersin “Blue” Gören karşısında hiç de fena bir performans sergilemeyen oyuncu, takımının geri düşmesi sonucunda iki maçı da tek başına sırtlayabilecek tecrübeye sahip olmadığı için mağlubiyet ekranına bakmak durumunda kaldı.

Son maç: 1907 Fenerbahçe galibiyete ulaşıyor

Son maçta ise Wildcats farklı bir şeyler denemek zorunda olduğunun bilincindeydi. 2-0 önde olan 1907 Fenerbahçe, VFŞL şampiyonu olmak üzereydi. Buna karşılık, orta koridorda Serin’e Yasuo verip şüphesiz herkesi şaşırtan Wildcats, ne yazık ki bu fantastik seçimi iyi yönetemedi ve yine Blue’nun Syndra’sının baskılarını karşılayamadı. Aynı zamanda son maç için Fenerbahçe üst koridoru HiRit‘e de bir parantez açmak durumundayız. Koreli üst koridor, defalarca 1v3 ve 1v4 atmasına rağmen, hiçbirinde ölmediği gibi her birinde 1-2 skor çıkarmayı başardı. Belki de son maçın kilit ismi olan HiRit, takımını galibiyete götürdü diyebiliriz.

Ayrıca tüm senenin MVP’si Ersin “Blue” Gören, maç sonunda “trashtalk” olarak adlandırabileceğimiz bir tweet atmayı ihmal etmedi:

1907 Fenerbahçe, bu galibiyetle 3.finalinde 3.şampiyonluğunu yaşamış oldu. Finale çıktığında şampiyonluğu bırakmayacağını bizlere gösteren ekip, VFŞL 2020 Kış Mevsimi Şampiyonu!

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir