Anasayfa > Blog > Vsco Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Vsco Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Profillerin bulunduğu bir fotoğraf düzenleme uygulaması olan Vsco nedir siz de merak ediyor musunuz? Buyrun bütün detaylarıyla anlatalım.

Vsco fotoğraf düzenlemelerinin yapıldığı ve profillerde sergilendiği bir mobil uygulamadır. Sosyal medya hesaplarının biyografi bölümlerine profil linklerinin bırakılıyor olmasından ötürü ünlenmiştir. Uygulama çeşitli renk preset’lerinin (Ön ayar) fotoğraflara uygulanması yoluyla çalışır. Aplikasyon iOS ve Android işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir.

Uygulamanın maddi kazanç sağlama yolu renk ayarlarını paket haline getirerek ücretli bir şekilde uygulamaya yerleştirmek. Geçmişte Vscocam adıyla piyasada yer alan uygulama, biraz daha sosyal medyaya yüzünü dönerek sonundaki üç harfi sildi.

Vsco Girl Nedir?

Aslında mobil platformlar teknik anlamda geliştikçe, yazılımcılar oldukça başarılı işler ortaya koyabiliyorlar. Dolayısıyla marketlerde indirilebilen birçok harika fotoğraf ve renk düzenleme uygulaması bulunuyor. Buna karşın fenomenlerin önünü açmasıyla birlikte Vsco diğer uygulamalardan ayrıldı ve popüler kültür haline geldi.

Popüler Kültür Nedir?

Vsco girl de bu akımın sonucunda ortaya çıkan bir tanım oldu. Genel algı profilin bu uygulamanın bağlantısı bulunan her kızın güzel olduğu yönünde. Yani bu terim uygulamayı kullanan güzel kızlar için bulunuyor dersek hata yapmış olmayız.

Vsco Nasıl Kullanılır?

Kullanışı oldukça basit olan uygulamanın en önemli özelliklerini fotoğraflı bir şekilde anlatalım.

vsco nedir ve vsco nasıl kullanılır

  • İlk fotoğrafta gördüğünüz gibi ücretli abonelik seçeneği bulunmakta. Bu sayede bütün ön ayarlara önceden ulaşabiliyorsunuz. Eğer abone olmak istemiyorsanız ‘X’ işaretine tıklayabilirsiniz.
  • İkinci fotoğrafta ise fotoğraf çekebildiğiniz ya da uygulamaya yükleyebildiğiniz kısım geliyor. Burada fotoğrafımızı yükledikten ya da çektikten sonra direkt profilimizde paylaşabiliyoruz ama dilerseniz ‘Düzenle’ seçeneğine tıklayarak da devam edebilirsiniz.
  • Üçüncü ve son fotoğrafta da görebildiğiniz gibi düzenleme oldukça sade bir ekranda yapılıyor aşağıdaki renk ayarlarını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Üzerinde kilit işareti olanlar ücretli olarak satılmakta.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir