Anasayfa > Espor Haberleri > Women of the eRena Warzone Sunucuları Belli Oldu

Women of the eRena Warzone Sunucuları Belli Oldu

Women of the eRena Warzone sunucuları belli oldu. Kadınlara odaklanan turnuvanın Warzone ayağında Minnesota Røkkr ve eFuse sunculuk yapacak.

Oyun ve espor dünyasında kadın varlığını desteklemek için yapılan Women of the eRena etkinliğinin detayları yavaş yavaş belli oluyor. 19 – 26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan turnuvanın ödül havuzu ise mütavazi bir 26 bin dolar. Etkinlikte 16 takım yarışacak. 19 Mayıs’tan itibaren elemelere girecek olan takımların mücadelelerini izleyeceğimiz turnuva, 26 Mayıs’ta yapılacak olan ana etkinlikle son bulacak. Sporcuların tamamının kadın olması şartı bulunan turnuvada Fornite’dan Warzone’a kadar bir çok popüler oyunun turnuvaları yapılacak. Etkinliğin Warzone ayağını da kimin sunacağı belli oldu. Minnesota Røkkr ve eFuse turnuva sunuculuğu için işbirliğine gidiyor.

Girl Gamer: Kız Oyuncu Kültürü Neden Bitmeli?

Minnesota Røkkr’ın bağlı olduğu Version1, V1SIONARIES projesi kapsamında etkinliğin iki düzenleyicisinden biri oldu. Etkinliğe hem organizasyon hem de PR desteği veren şirket, kadınların oyun dünyasında daha aktif olmaları için çalışıyor. Version1, bu tip turnuvaların çeşitli oyun dallarında yetenekli olan kadınların espora teşvik edilmesi adına önem taşıdığını düşünüyor.

Version1’ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Annie Scott Riley, “Yakın tarihimizde kadın liderlerin vizyoner olamayacağı ile ilgili çalışmalar yayınlanıyordu. Bugün, bunun bir paralelini oyunculukta da görüyoruz. Endüstrideki kadınlar sürekli olarak temsil edilmiyor ve göz ardı ediliyor.” şeklinde konuştu.

Turnuvaya katılmak isteyenler eFuse’un internet sitesi üzerinden başvurularını yapabiliyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir