Anasayfa > Blog > World of Warcraft Xbox Game Pass Kütüphanesine Gelir mi?

World of Warcraft Xbox Game Pass Kütüphanesine Gelir mi?

World of Warcraft Xbox Game Pass kütüphanesine eklenecek mi? Microsoft, popüler MMORPG’nin geleceğine nasıl bir yön verecek?

Eğlence sektörünün tarihindeki en büyük satın alımlardan biri gerçekleşti. Teknoloji devi Microsoft, 68.7 milyar doları kasasından çıkararak Activision Blizzard şirketini satın aldı. Şirketin bugüne dek geliştirdiği ve yayıncılığını yaptığı oyunlar da Microsoft’un kataloğuna geçti. Bununla beraber devasa bir yetenek ve deneyim havuzunu da bünyesine katan dev şirket, oyun dünyasında dengeleri değiştirecek bir hamleye imza atmış oldu. Bu satın alımın gelecekte oyunculara nasıl yansıyacağını ise zaman gösterecek.

Microsoft Activision Blizzard’ı 68 Milyar Dolara Satın Alıyor

Oyuncuların bu süreçte en çok merak ettiği noktalardan biri ise popüler MMORPG‘nin kaderi oldu. World of Warcraft Xbox Game Pass’e eklenecek mi? Bu satın alımla beraber Activision Blizzard şirketine dair birçok oyun Xbox Game Pass kütüphanesinde kendine yer bulacak. Fakat hem kitlesi hem de genel yapısıyla oldukça eşsiz bir olan World of Warcraft’ın geleceği belirsizliğini koruyor. Gelecekte Microsoft’un izleyebileceği yollara bir göz atalım.

World of Warcraft ve Xbox Game Pass

wow game pass

25 milyon abone barajını geride bırakan bütçe dostu oyun kütüphanesi menzilini genişletmeye devam ediyor. Hem PC hem de konsolda yüzlerce oyunu tek bir aylık fiyattan sunan Xbox Game Pass, hem ülkemizde hem de küresel çapta oyuncuların favorisi olmayı başardı. Microsoft’un oyun dünyasındaki en güçlü kozu olan platform, geçtiğimiz yıl ZeniMax Media bünyesindeki onlarca yapımı da kataloğuna ekledi.

68.7 milyar dolarlık satın alımla beraber kütüphanedeki oyunlara birçok yeni yapım eklenecek. Ocak 2022 itibarıyla elimizde hangi oyunların kesinlikle geleceğine dair bir bilgi yok. Fakat tek oyunculu moda sahip birçok Activision Blizzard oyununun kütüphaneye ekleneceğini düşünüyoruz.

Yerel Fiyatlandırma Mümkün

Bununla beraber World of Warcraft’ın bir abonelik sistemine sahip olması ve yıllardır aylık ödemeyle çalışması akla soru işaretleri getirdi. Microsoft’un devasa bir kitleye sahip olan WoW için nasıl kararlar alacağı merak ediliyor. Popüler MMORPG son yıllarda oyuncu sayısında düşüş yaşasa da Final Fantasy XIV ile beraber türün öncüsü olmaya devam ediyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte en azından ülkemiz oyuncuları için World of Warcraft’ın fiyatında güncellemeler görebiliriz.

Entegre Abonelik Sistemi

Diğer taraftan Xbox Game Pass aboneliğine entegre edilme ihtimali de akılları kurcalıyor. PC Game Pass aboneliğine sahip olan kullanıcılar aynı zamanda World of Warcraft için de abonelik elde edebilir.

Bu fikir kulağa hoş gelse de oyunun halihazırda büyük bir gelir kapısı olması, Microsoft’un bunu tek bir aboneliğe düşürme ihtimalini büyük oranda zayıflatıyor. Aboneliğe sahip olan herkesin ekstra bir ücret ödemeden WoW erişimi kazanması fikri oyuncu dostu gözükse de Xbox için ticari olarak mantıklı bir yöntem değil.

Game Pass Aboneliği Oyunu Kurtarabilir

Yukarıda bahsettiğimiz “game pass aboneliğine ücretsiz World of Warcraft” sistemi oyunu bulunduğu durumdan kurtarabilir. Yüzbinlerce oyuncu tarafından terk edilen ve rakibi Final Fantasy XIV tarafından adeta ezilen yapım, benzer bir sisteme geçiş yapması durumunda milyonlarca yeni oyuncuyu bünyesine katacaktır. Son genişleme paketiyle giderek zayıflayan ve eski ihtişamının ancak bir gölgesinden ibaret olan World of Warcraft Xbox Game Pass tarafından gelen güçle en parlak dönemlerinden birini yaşayabilir.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

2 Yorumlar

  1. gelirse game pass alırım

  2. Arkadaşlar, bugün Blizzarda’an mail geldi, 04 Mayıs da aralarında Türkiye’nin de olduğu 4 ülkenin para biriminde güncelleme yapacaklar, ben bunu kur sabitleyecekler diye algılıyorum. Microsoft’un ilk hamlesi geldi sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir