Anasayfa > Espor Haberleri > Worlds 2020 Kuraları Çekildi! SuperMassive’i Ne Bekliyor?

Worlds 2020 Kuraları Çekildi! SuperMassive’i Ne Bekliyor?

League of Legends’ın dünya çapındaki en prestijli ve önemli turnuvası Worlds 2020 (Dünya Şampiyonası), 25 Eylül’de “play-in” aşaması maçları ile başlayacak. Bütün kuralar çekildi. Temsilcimiz Papara SuperMassive’i neler bekliyor, turu geçmek için neler gerekli gelin hep beraber öğrenelim.

Worlds 2020 turnuva formatı

Turnuva, öncelikle play-in adı verilen ön eleme gruplarıyla başlayacak. A ve B olmak üzere 2 gruptan oluşan play-in aşamasından 4 takım, ana gruplara katılmaya hak kazanacak. Gelin, öncelikle play-in aşaması için çekilen kuralara göz atalım:

Temsilcimizin de içinde bulunduğu A grubunda rakiplerimiz Brezilya’dan INTZ, Okyanusya’dan Legacy Esports, Avrupa’dan MAD Lions ve Kuzey Amerika’dan Team Liquid.

Gruptan nasıl çıkabiliriz?

Play-in grubunu 1.sırada lider olarak bitiren takımlar doğrudan ana grup aşamasına yükselecek. Gruplarda ikinci, üçüncü ve dördüncü olan ekipler ise kendi aralarında bir eleme aşaması oynayacaklar. Grupları üçüncü ve dördüncü olarak bitiren ekipler kendi aralarında 5 maçlık bir seri oynayacak. Bu 5 maçlık serilerin kazananı karşı grubun ikincisiyle son bir 5 maçlık seri oynayacak ve kazanan ana grup aşamasına yükselecek. Worlds 2020 play-in biraz karışık bir format, daha net anlaşılması adına ufak bir örnek vererek açıklayalım:

ÖRNEK A GRUBU

  1. MAD Lions
  2. Team Liquid
  3. Papara SuperMassive
  4. Legacy Esports
  5. INTZ

ÖRNEK B GRUBU

  1. LGD Gaming
  2. PSG Talon
  3. Unicorns of Love
  4. V3 Esports
  5. Rainbow7

Grupların bu şekilde sonlanması durumunda grup birincileri MAD Lions ve LGD Gaming doğrudan gruplara kalıyor. A grubu üçüncüsü Papara SuperMassive ile dördüncüsü Legacy Esports 5 maçlık bir seri oynuyor, kazanan B grubu ikincisi PSG Talon ile 5 maçlık son seriyi oynuyor ve galibiyete ulaşan taraf ana gruplara yükseliyor. Aynı şekilde B grubu üçüncü ve dördüncüsü Unicorns of Love – V3 Esports ekipleri 5 maçlık bir seri oynuyor ve kazanan taraf A grubu ikincisi Team Liquid’le ana gruplara kalma bileti adına son 5 maçlık seriyi oynuyor.

Worlds 2020 ana gruplar

Gruplarda TBD (to be decided) olarak belirtilen ekipler play-in aşamasından gelecek olan 4 takım. Ayrıca aynı bölgeyi temsil eden 2 takım aynı grupta yer alamıyor. Örnek vermemiz gerekirse Avrupa temsilcisi Unicorns of Love, play-in aşamasını geçmesi durumunda A veya C gruplarına yerleşemiyor, çünkü bu gruplarda zaten birer Avrupa temsilcisi mevcut.

Sonuç olarak iyi bir kura mı çektik?

Kısaca evet. Grubumuzdaki güçlü ekipler MAD Lions ve Team Liquid. Diğer iki takım INTZ ve Legacy Gaming ise bize nazaran daha zayıf ekipler. Ayrıca güçlü ekiplerden maç çalma imkanımız da var, keza ikisi de çok üst seviye takımlar değil. Grubu ikinci veya üçüncü bitirip 5 maçlık serilere kalmamız kuvvetle muhtemel. Bizi asıl heyecanlandıran da bu 5 maçlık seriler olacak. Bu sene belki de ana gruplara kalmamız için şu ana kadarki en iyi sene. Temsilcimiz Papara SuperMassive’e canıgönülden başarılar diliyoruz. O sene bu sene!

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir