Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox FPS Boost Duyuruldu: Eski Oyunlarda Kare Hızları Katlanıyor

Xbox FPS Boost Duyuruldu: Eski Oyunlarda Kare Hızları Katlanıyor

Xbox Series X ve S’te geriye dönük uyumlulukla çalışan oyunlar artık Xbox FPS Boost ile çok daha akıcı bir şekilde oynanabilecek.

Microsoft, başlangıçta sadece beş oyun için çalışacak, zamanla birçok farklı oyuna destek olacak FPS artırma özelliğini duyurdu. Geriye dönük uyumlulukla eski oyunların keyfini çıkaran Xbox Series X ve S oyuncuları, bu özellik sayesinde kare hızlarını ikiye, hatta dörde kadar katlayabilecek. Özellik, şimdilik sadece Far Cry 4, New Super Lucky’s Tale, Sniper Elite 4, UFC 4, ve Watch Dogs 2 oyunları için çalışacak. Microsoft tarafından gelen açıklamaya göre gelecekte bu oyunlara birçok yeni yapım eklenecek.

Özelliği destekleyen oyunlardaki kare hızları ise WindowsCentral’ın haberine göre aşağıdaki gibi:

  • New Super Lucky’s Tale – 120 FPS
  • UFC 4 – 60 FPS – Xbox Series S
  • Sniper Elite 4 – 60 FPS
  • Far Cry 4 – 60 FPS
  • Watch Dogs 2 – 60 FPS

Xbox Series S Alınır Mı?

Xbox’ta çalışan Paul Eng, bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve yakın zamanda FPS Boost destekleyen birçok oyunu açıklayacaklarını söyledi. Eng, aynı zamanda yeni bir sistem güncellemesiyle yeni menü ikonlarının ve sistem ayarlarının ekleneceğini duyurdu. Yazın gelecek olan yeni güncellemeyle birlikte oyunlarda bu uyumluluk veya HDR özelliği açılıp kapanabilecek, bu sayede oyuncular özelliklerin farklarını daha net deneyimleyebilecek.

xbox fps boost
Xbox FPS Boost özelliğini destekleyen oyunlarda görseldeki gibi bir ikon gözükecek.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’tan gelen bir açıklamayla birlikte Xbox platformunda birçok yeniliğin yolda olduğu belirtilmişti. Mobil uygulamaya gelecek olan yeni özellikler, oyunlardaki quick resume özelliği ve kontrolcü bağlantısından bahseden Jason Ronald, bunların yanında daha farklı güncellemelerin de yakın olduğunu söylemişti. Microsoft, Xbox FPS Boost özelliğini duyurarak bu yönde oyunculara güzel bir müjde vermiş oldu.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir