Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Game Pass 15 Milyon Abone Sayısını Aştı!

Xbox Game Pass 15 Milyon Abone Sayısını Aştı!

Oyun sektöründe özellikle son haftalarda dikkatleri üzerine çeken Microsoft’un oyun aboneliği servisi Xbox Game Pass 15 milyon abone sayısını aştı.

Kapsamında birçok oyun bulunduran, betadan çıkmasıyla birlikte EA Play’i de bünyesine katarak kapsamını geliştirecek olan servise abone olan oyuncu sayısı günden güne artmakta. Microsoft’un Microsoft Flight Simulator’ı Game Pass’e getirerek çıkarması, yeni nesil Xbox konsolları ve son olarak da Bethesda’yı kapsayan Zenimax’i satın alması gibi birçok hamle, firmanın oyun sektöründeki payını oldukça artırdı. Game Pass’e gelecek günlerde eklenmesi beklenen birçok oyun da reklam görevi görünce fiyatına göre gayet iyi bir hizmet sunan Xbox Game Pass günden güne daha çok popülerleşti. Dört ay önce on milyon abonesi bulunan servis Xbox Game Pass 15 milyon adet abone sayısını aşmış durumda.

EA Play, Xbox Game Pass’e Dahil Oluyor!

Nisan 2020’de 10 milyon olan abone sayısı, sadece dört ay içerisinde %50’lik bir artış göstererek 15 milyona ulaştı. Microsoft Flight Simulator, Discord ile olan anlaşmalar ve Xbox Game Pass Ultimate’e Project Xcloud’ın dahil edilmesi bu artışın katalizörleri arasında gösteriliyor. Şu anda aylık 15 TL olan Xbox Game Pass’in yıl sonunda beta sürümünden çıkıp yeni oyunları kapsamına aldıktan sonra aylık 30 TL karşılığında oyunculara sunulması bekleniyor. Microsoft’un satın aldığı Bethesda’nın oyunlarının da Game Pass’e entegre edileceği açıklanmıştı.

Microsoft, Bethesda’yı Satın Aldı!

PC için Xbox Game Pass beta sürümünü bitirmesinin ardından aboneliğinizi sürdürecek misiniz? Fiyat artışı aboneliğinizi iptal ettirecek mi? Gelecek aylar için Game Pass’ten beklentileriniz nelerdir? Fikirlerinizi yorumlayarak bizlerle belirmekten çekinmeyin. Herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Xbox Game Pass for PC Beta Sürecini Bitiriyor

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir