Anasayfa > Blog > Xbox Game Pass Nedir, Nasıl Çalışır?

Xbox Game Pass Nedir, Nasıl Çalışır?

Microsoft’un en popüler servislerinden birisi olan Xbox Game Pass’i ve Game Pass hakında tüm detayları gelin hep birlikte inceleyelim.

Xbox Game Pass Nedir?

Xbox Game Pass, aylık ödeme yaparak 100’lerce oyuna sahip olabileceğiniz bir abonelik sistemi. Kendinize uygun planı seçerek kullanmaya başlayacağınız  Game Pass ile çok düşük miktarlarda ödeme yaparak harika oyunlara ve bunun yanında Xbox Live Gold servislerine de sahip olmanız mümkün.

Neden Xbox Game Pass Almalıyım?

Günümüzde oyunların fiyatı oldukça pahalı. Aylık abonelik sistemleri ise bu sıkıntıya bir çözüm oluyor. Game Pass ve benzeri servislere çok daha düşük miktarlarda ödeme yaparak 100’lerce oyuna sahip olmak mümkün oluyor. Bu oyunlar arasında ise AAA olarak tabir edilen çok büyük yapımlara erişmek de mümkün. Eğer Game Pass sizin de ilginizi çekiyorsa aşağıdaki resimden planları inceleyebilirsiniz.

Hangi Xbox Game Pass Planı Benim İçin Uygun?

Microsoft, oyunculara 3 farklı Game Pass planı sunuyor. Oyuncuların kafasını karıştıran ise bunlardan hangisini seçmesi gerektiği. Biz de bu konuda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Öncelikle gelin hep birlikte planları inceleyelim. PC ve Xbox için olan planlar isimlerinden de anlaşılacağı üzere sadece bir platformu kapsıyor. Game Pass Ultimate ise her iki planı da kapsamasının yanında Xbox Live Gold servislerini de içinde barındırıyor.

Eğer her PC ve Xbox platformlarının her ikisine de sahipseniz Game Pass Ultimate sizin için kesinlikle doğru tercih olacaktır. Eğer sadece PC kullanıcı iseniz ekstradan para ödemeden sadece PC versiyonunu ₺29.99’ye satın alabilirsiniz. Tercihinizi yaptıktan sonra planınızı başlatmak için Microsoft’un resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Xbox Game Pass’te Hangi Oyunları Oynamalıyım?

Game Pass oyunculara 100’ün üzerinde oyun sunuyor. Bu oyunlar arasında AAA olarak adlandırdığımız büyük bütçeli yapımlardan bağımsız yapımlara kadar bir çok oyun var. Bunlar arasından seçim yapmak ise oldukça zor. Bizler ise seçtiğimiz birkaç oyunu sizlerle paylaşmak istedik.

Sea of Thieves

xbox game pass

Microsoft’un yayıncılığını yaptığı bu korsanlık oyunu yanınızda arkadaşlarınızla denizleri fethetmeniz, 4 kişiye kadar oluşturacağınız ekibinizle korsanlık yapmanız mümkün.

Gears 5

xbox game pass

Microsoft’un efsane yapımlarından birisi olan Gears serisinin son oyunu da Game Pass kullanıcılarının kaçırmaması gereken yapımlardan. Hikayeyi Co-Op oynayabileceğiniz gibi Multiplayer moduna da kesinlikle göz atmalısınız.

The Outer Worlds

xbox game pass

2019’un ses getiren yapımlarından birisi olan The Outer Worlds’ü kesinlikle tüm Game Pass sahiplerinin oynaması gerekiyor. Rol yapma türünün başarılı bir temsilcisi olan The Outer Worlds de yine Game Pass oyunlarından birisi.

Control

Max Payne, Quantum Break gibi oyunların geliştiricisi Remedy tarafından bizlere sunulan RTX destekli bu yapım da Game Pass kütüphanesinde yer alıyor.

Forza Horizon 4

xbox game pass  

Microsoft tarafından geliştirilen yarış oyunu Forza serisini duymayan sanıyoruz ki yoktur. Game Pass kullanarak indirebileceğiniz Forza Horizon 4’te arkadaşlarınızla yarışlar düzenleyebilir, birlikte yolculuklara çıkabilirsiniz.

Diğer Aylık Ödemeli Oyun Servisleri

Fikrimce Xbox Game Pass’i bu servisler arasında en tercih edilesi olarak görsem de daha bir çok aylık abonelik servisi mevcut. Bunların arasında Origin Access, Uplay+, PS Now gibi servisleri saymamız mümkün. Eğer bunlar da ilginizi çekiyorsa resmi siteleri üzerinden incelemeniz mümkün.

 

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir Yorum

  1. Sadece forza oynamak için alıp 20 gün kullanmadığım harika sistem 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir