Anasayfa > Blog > Xbox Series X Konsoluna Steam Desteği Gelecek Mi?

Xbox Series X Konsoluna Steam Desteği Gelecek Mi?

Evet efendim! Bu yazımızda son günlerde ortaya çıkan Xbox Series X konsolu için Steam desteği geliyor muhabbetine bir göz atalım dedim. Çünkü bu olay beni hem sinirlendirdi hem de ilgimi çekti.

Geçenlerde yayılan bu söylenti oyun dünyasını sarstı diyebiliriz. Çünkü bir konsoldan beklenmedik bir hareket bu doğrusu. Yani 500 dolara çıkan bir konsolu alıyoruz ve hem Xbox oyunlarımızı hem de Steam oyunlarını oynayabileceğiz. Çoğu kişi bu habere şaşırdı fakat aksine hiç şaşırmayan kısım da mevcut. Ben de şaşırmayan kısmın içindeyim. Nedenini şöyle belirteyim. Xbox dediğimiz konsol zaten çıkardığı bütün oyunları yakın zamanda Pc platformuna da çıkarıyor. O yüzden ha oyunları Pc platformuna çıkarmışsın, ha konsoluna Steam  desteği getirmişsin. O yüzden ben yeni jenerasyon bir konsol alsaydım kesinlikle ve kesinlikle Playstation 5 alırdım. Hemen bana kızmayın Xbox fanları. Siz de bana hak vereceksiniz. Bir konsolu neden alırsınız? Kendisine çıkan exclusive oyunlar için değil mi? Madem ben exclusive oyun oynamak istiyorum o zaman sizin de konsol sattıracak oyunlar çıkarmanız lazım. Mesela Halo’nun yeni bir oyunu çıkıyor diyelim. Sevgili Microsoft bunu hemen Pc platformuna da çıkarıyor. E şimdi benim ortalama bir bilgisayarım da var diyelim. Ben ne diye Xbox Series X alayım ki? Bana konsol sattıracak oyunu Sony çıkarıyor. Tabi Playstation’u seçmemde başka sebepler de var fakat konumuz şu an Xbox.

Xbox Series X

Microsoft’un Konsol Yapma Gibi Bir Gayesi Yok!

Nerede kalmıştık? Ah evet Steam mevzusu! Diyelim Steam, Epic Games desteğini aldın ve çıkardın konsolunu. Bazı oyunlar klavye mouse desteği olmadan oynanmaz tabi. O zaman konsola klavye mouse desteği koyacaksın. Hadi diyelim koydun. Zaten hali hazırda bilgisayar kasasına benzeyen bu konsol oldu mu sana Pc? Hadi diyelim onu da yaptın. Ara yüzünü nasıl yapacaksın? Ben artık sevgili Microsoft’un artık konsol satma gibi, konsol yapma gibi bir gayesinin olmadığına inanıyorum. Az çok şöyle düşünüyorlardır. “Ya kardeşim benim çıkardığım dandik konsol satıyor mu? Satıyor babacığım! Gerisi de beni pek ilgilendirmez. Varsın konsolu da Sony satıversin. Benim işletim sistemim var, programım var, oyunlarım var, marketim var. Benim işim gıcır. Pc de alsan konsol da alsan karlı çıkıyorum. Yeter ki bana para gelsin.” Diyorlardır. Yahu Phil Spencer azcık aklını kullanıp konsol sattırmaya çalışsan. Yavaş yavaş fan kaybedip kendinize sövdürüyorsunuz. Yazıktır günahtır!

Sony Görse Yüzünüze Tükürür!

Bu kadar sert konuştuğuma bakmayın potansiyeli var ama çalışmıyor Microsoft. Severim kerataları. Vallahi onların iyiliği için söylüyorum ben. Yersen! Xbox Series X’e Steam desteği gelir mi? Microsoft’un exclusive hareketi doğru mu? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar efendim. Esen kalınız!

 

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir