Anasayfa > Blog > Xbox Yükleme İçin Yönetici Onayı Gerekli Hatası Çözümü

Xbox Yükleme İçin Yönetici Onayı Gerekli Hatası Çözümü

Xbox Game Pass’te karşılaştığımız yükleme için yönetici onayı gerekli hatası nasıl çözülür? Çözüm yöntemlerini derledik.

Bünyesinde 250’den fazla oyunu barındıran Xbox Game Pass, özellikle oyun fiyatlarının oldukça pahalı olduğu ülkemizde makul bir alternatif olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda ZeniMax ve Bethesda‘yı bünyesine katan Microsoft, oyuncu dostu abonelik hizmetine onlarca yeni oyunu ekledi. Fallout ve The Elder Scrolls gibi dev oyun serilerinin yanı sıra birçok Bethesda imzalı yapım da serviste yer alacak.

Xbox Game Pass yüzlerce oyunu tek fiyattan sunan harika bir abonelik hizmeti olsa da Xbox’un bilgisayar uygulamasında birçok hatayla karşılaşmak mümkün. Game Pass hizmetini PC üzerinde kullanan oyuncular düzenli olarak farklı problemlerle karşılaşabiliyor. Microsoft düzenli olarak yeni güncellemeler yayımlasa da birçok hatanın hala çözümsüz olduğunu söyleyebiliriz.

Oyuncuların son dönemde en çok karşılaştığı sorunlardan biri ise Xbox yükleme için yönetici onayı gerekli hatası oldu. Kodu 0x00000001 olan hata oyuncuların Xbox Game Pass kütüphanesinden oyun indirmesini engelliyor. Oyun indirmek isteyenler sistem üzerinde yönetici yetkisine sahip olsa da Xbox uygulaması hata vermeye devam ediyor. Bu problemi çözmek için uygulayabileceğiniz adımları listeledik.

Yükleme İçin Yönetici Onayı Gerekli Hatası Nasıl Çözülür?

Xbox Hizmetlerinin Başlatma Seçeneklerini Otomatik Olarak Ayarlayın

Xbox hizmetlerinin düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmak için aşağıdaki yöntemi izleyebilirsiniz.

  • Başlat kısmını açın ve Hizmetler yazarak Hizmetler penceresine ulaşın. Dilerseniz WIN + R tuş kombinasyonuyla Çalıştır sekmesini açabilir, services.msc yazarak da aynı pencereyi açabilirsiniz.
  • Pencere karşınıza çıktıktan sonra X tuşuna basın ve aşağıdaki Xbox hizmetlerini bulun.
    • Xbox  Accessory Management
    • Xbox Live Ağ Hizmeti
    • Xbox Live Kimlik Doğrulama
    • Xbox Live Oyun Kaydetme
  • Bu ögelere sağ tıklayın ve Özellikler penceresini açın.
  • Başlatma seçeneklerindeki menüye tıklayın ve Elle seçeneği yerine Otomatik‘i seçin. Bunu dört hizmet için de uygulayın.

Oyun Hizmetleri Servisini Tekrar Yükleyin

Xbox yükleme için yönetici onayı gerekli hatasını çözmek için Oyun Hizmetleri uygulamasını güncellememiz gerekiyor. Microsoft Store üzerinden güncellemek istediğinizde hata veren yazılımı silip tekrar yükleyebilirsiniz.

  • Başlat arama kutusuna regedit yazarak Kayıt Defteri’ne ulaşın. Kayıt Defteri’ne WIN + R tuş kombinasyonuyla Çalıştır‘ı açıp, yine regedit yazarak da ulaşabilirsiniz.
  • Kayıt Defteri’nden HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Services dizinine gidin.
  • Services penceresinde yer alan GamingServices ve GamingServices.net dosyalarını silin.
  • Belirttiğimiz dosyaları sildikten sonra bu bağlantı üzerinden Oyun Hizmetleri uygulamasını indirin.

Çözüm yöntemlerini uyguladıktan sonra sonucu diğer okurlarımızla paylaşabilirsiniz. Eğer problemi farklı bir şekilde çözdüyseniz yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

11 Yorumlar

  1. Hiçbir işe yaramadı. Oyun Hizmetlerinde söylediğin klasörleri sildikten sonra senin eklediğin bağlantıdan dosya düzeltilemiyor! zaten yüklü diyor. onar diyorum olmuyo, bir türlü GamingServices.net eklenmiyor. Sağol! artık başka oyunda indiremiyorum. önceden en azından indirebiliyordum, açılmıyordu.

    • Kerem Doğan Karakoç

      Merhaba Fatma,
      Yazımızda yer alan bağlantıda herhangi bir sorun bulunmuyor. Silinen dosyaları yüklemek için Xbox uygulamasını tekrar indirmeni öneriyoruz.

  2. Gaming Services windows 11 de olmadığı için indiremiyorum. Başka herhangi bir program var mı? Ayrıca dosyaları sildiğim için nasıl geri alacağımı bilmiyorum.

    • Kerem Doğan Karakoç

      Merhaba Ali,
      Bu yöntem Windows 10 kullanıcıları için hazırlandı. Fakat Windows 11 yeni bir işletim sistemi olduğu için hizmetlerin nasıl çalıştığı konusunda sana yardımcı olamayacağız. Microsoft forumlarına başvurabilirsin.

  3. Elinize sağlık. Problemim çözüldü. Hatta Harddisk- D sürücüsüne yükleyememe sorunum vardı. O sorunu da çözdü. Çok teşekkür ediyorum. Microsoft kendi sitesinde bile çözüm sunamamış. Technopat , shiftdeletenet, donanımhaber gibi sitelerde geçmiş olsun çözülmez falan yazmışlar. Emeğinize sağlık.

  4. Teşekkürler elinize sağlık, sorunsuz şekilde oldu ben de windows 10 64 bit

  5. hiç birine gerek yok windows açılısını yerel olarka kullanıyordum windows hesabımla giriş yapınca yaşımı tanıdı ve indirmlere izin verdi çok saçma bişiya

  6. hepsini yapınca xbox uygulamasında hesaptan çıktı oturum aça tıklıyorum olmuyor

  7. oyun hizmetleri indirlemiyor

  8. Link patlamış sanırım. Not Available for bots to index yazısı çıkıyor tıklayınca sadece. Win 11’de bahsettiğiniz hizmetleri sildim ama geri yükleyemedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir