Anasayfa > Blog > YouTube Kanal Açma İşlemi

YouTube Kanal Açma İşlemi

Günümüzün popüler platformunda bulunmak mı istiyorsunuz? YouTube kanal açma işlemini anlattığımız yazımızla içerik üretmeye başlayabilirsiniz.

Öncelikle YouTube, bir Google markası olduğu için hesap oluştururken bir Gmail hesabına ihtiyacınız var. Android bir telefonunuz varsa onu kullanırken de açtığınız bu Gmail hesabı yeterli olacaktır. Bunları öğrendiğimize göre YouTube kanal açma kısmına geçebiliriz. Hiç gözünüzü korkutmayın, oldukça basit. Yazının sonunda da hepinizi mutlu edebilecek birkaç taktik vereceğiz.

YouTube Kanal Açma Aşamaları

Bilgisayardan Gmail, Google ya da YouTube üzerinden hesabımızı açtıktan sonra kanalımızı oluşturma adımlarına başlayabiliriz.

  • Sağ üstte yer alan yükleme butonuna tıklıyoruz. Butonların en solunda yer alıyor ve simgesi yukarı yön tuşu.
  • Tıklayınca aşağıdaki ekran geliyor, burada kanal adımızı oluşturuyoruz. Eğer isminizi kullanacaksanız isim soy isim şeklinde ayarlayabilirsiniz.

youtube kanal açma

  • Açılan yükleme sekmesini kapatıyoruz ve YouTube Studio bizi karşılıyor. Burada sol altta yer alan ayarlar butonuna tıklıyoruz.
Not: Kanal resmimiz Google hesabımızda neyse o oluyor. Bunun için Google hesabınızda resminizi ayarlayarak kanal profil resmi oluşturabilirsiniz.

YouTube Kanal Ayarları

Kanalı açtık fakat çok hızlı bir şekilde, biraz daha güzel görünmesini sağlayabiliriz. Bunun için gerekli ayarları da yapalım.

  • Ayarlar butonuna tıkladıktan sonra açılan ilk kısımdan para birimimizi seçiyoruz. Sonra aşağıdaki ‘Kanal’ butonuna tıklıyoruz.
  • Burada kanalımızın nelerle ilgili olduğunu belirttiğimiz anahtar kelimeleri yazıyoruz. Örneğin oyun kanalı mı açacağız? O zaman oyun, video oyunları gibi anahtar kelimeler giriyoruz.

youtube kanal ayarları

  • Ülkemizi de Türkiye olarak seçip bir yandaki ‘Gelişmiş Ayarlar’ kısmına geçiyoruz. Burası önemli ve bizi zahmetten kurtaracak kısımlara müdahale edebildiğimiz nokta.
  • Eğer sadece küçük yaştaki insanlara hitap etmeyeceksek, ortadaki bununla ilgili yeri onaylıyoruz. Yoksa her video yüklediğimizde bunu tekrar etmemiz gerekir.

youtube kanal ayarlar

  • Başka bir şeye dokunmadan en aşağıya iniyoruz. Henüz yeni bir kanal olduğumuz için reklam geliri elde etme şansımız yok, izleyicilerimizi reklama boğmamak için buradaki tiki kaldırıyoruz.
  • ‘Marka bilinci oluşturma’ kısmına geçiyoruz. Kanalınız için bir logonuz, sevdiğiniz bir fotoğraf ya da kendi fotoğrafınız varsa buradan yüklemesini yapıyoruz. Kare olmasına dikkat edelim. Ayrıca 1 Mb’dan daha yüksek yükleme yapılamıyor maalesef.
  • Eğer kanalımıza 15 dakikadan uzun videolar yükleyeceksek ‘Özellik Uygunluğu’ kısmına geçip, aşağıdaki telefon ile doğrulama kısmıyla birlikte bu özelliği aktif hale getirmemiz gerekiyor.

YouTube kanal açma işlemimizi ve kanalımızın genel ayarlarını yaptık. Ayarlar kısmını kaydet diyerek kapatabiliriz. Şimdi geçelim kanalımızı daha iyi ve izleyenleri takip etmeye itecek bir yer haline getirebileceğimiz taktiklere.

Bunlara Dikkat Edelim

İyi ve akılda kalıcı bir isim bir kanalın büyümesinde oldukça etkilidir. Bunu zaten biliyoruz, fakat diğer bilmemiz gerekenler nelerdir?

Açıklama Yazmayı Unutmayın: Videolarınızın açıklamalarını dolu dolu, video ile ilgili bilgilerle doldurmak oldukça faydalı olacaktır. YouTube videolarınızı insanlara daha fazla göstermek için buna önem verir.

Doğru Anahtar Kelime Girin: Video yüklediğinizde anahtar kelime belirtmenizi isteyen bir panel göreceksiniz. Burada video ile alakalı olabilecek, insanların aratacağını düşündüğünüz anahtar kelimelere yer verin.

Dikkat Çekici, Aratılan Başlıklar: Video başlığınızın dikkat çekici ve insanların YouTube üzerinde arattığı cümleler olmasına dikkat edin.

Kategorileri Seçimi: Kategori seçmeyi bazen unutabiliyoruz. Fakat YouTube algoritması insanları ilgi alanlarına göre sıralıyor. Dolayısıyla ulaşabileceğimiz insanların bizi fark etmesi için bu oldukça önemli.

Yorumlar: Video altı yorumlarınızla etkileşime geçmeniz insanları daha fazla yorum yapmaya teşvik edecektir. Yorum sayısı yüksek videoların daha fazla önerildiği de algoritma hakkında bildiklerimiz arasında.

Özgün Olun: Her kanalın yaptıklarını yaparsak insanların bizi takip etmeleri için pek bir sebepleri kalmaz. Mutlaka kanalınıza bir ruh kazandırın ve özgün fikirlerle video içerikleri üretin.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. Videonuza Youtube çöplüğünde daha çok gezinen başlıklar koyarak daha hızlı büyümenize katkı sağlayabilirsiniz
    Örn: Kankamla Kahvehaneye gidip milletin oyununa salça olduk (5 KİŞİ SALDIRDI)
    Ya da Tiktokta dolanan trend videoları kolaj haline getirip izlenme kasabilirsiniz.
    O da olmadı yanınıza birini alıp Türkçeyi katlederek konuşup hiç komik olmayan şakalar yaparak içerik ürettiğinizi sanın. Espri mekanizması gelişmemiş kişiler sizin çok komik olduğunuzu düşünüp sağda solda ıvvjj ıvjj diye gezineceklerdir.
    Hiçbir şey bilmiyorsanız ve kız iseniz; Oyunlardan anlamadığınız halde saçma sapan geveleyerek şarkı söyleyip küfür edebilirsiniz. Merak etmeyin Youtube çöplüğünde size her zaman yer vardır. Gevelediğiniz şarkıya salakça bir beat yapıp klibini çekerek izlenmenize izlenme katıp çığ gibi büyüyeceksiniz.
    Eğer özgün olmayı seçerseniz sizi belirli bir kitle takip edecek ve çöplükte gezen diğer kişilerin zeka seviyesine inemediğiniz için videolarınızı sıkıcı ya da boş bulacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir