Anasayfa > Blog > Yüzde Yüz Cinsiyet Belirleme

Yüzde Yüz Cinsiyet Belirleme

Yüzde yüz cinsiyet belirleme çocuk bekleyen çiftlerin birçoğunun araştırdığı ve merak ettiği konuların en başında gelmektedir. Tatlı telaşın arasında en büyük merak unsuru olan ve araştırılan yüzde yüz cinsiyet belirleme çiftler için bir hayli önem taşımaktadır. Günümüz teknolojisinde bebeğinizin cinsiyetini 12 ila 16. haftalar arasında belirlemeniz mümkün olarak gözükmektedir. Ancak eski zamanlarda sağlık teknolojisinin bu kadar gelişmiş olmaması ile birlikte, insanlar kendi geliştirdikleri yöntemler ile yüzde yüz cinsiyet belirleme işlemleri yapmaya çalışmaktaydı. Sizler de merak ediyor ve kendi imkanlarınız ile 12 haftadan önce yüzde yüz cinsiyet belirleme işlemi yapmak istiyorsanız aşağıdaki yolları deneyebilirsiniz.

Karnınız Belirgin Şekilde Yuvarlak Bir Görüntü Aldı mı?

Yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemlerinden ilki karnınızın görüntüsüne bakarak çıkarım yapmaktır. Yüzde yüz cinsiyet belirleme işlemi konusunu daha ayrıntılı bir şekilde sitemizden de inceleyebilirsiniz. Eğer karnınızda belirgin şekilde yuvarlak bir görüntü var ise bu eski zamanda kullanılan yüzde yüz cinsiyet belirleme işlemine göre bebeğinizin cinsiyeti kız olacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki şuanki teknolojiler ışığında en sağlıklı yüzde yüz cinsiyet belirleme işlemini sağlık kuruluşlarında çeşitli cihazlar eşliğinde doktor kontrolü altında alabilirsiniz. Bu eski zamanda kullanılan yüzde yüz cinsiyet belirleme testine göre ise cevabınız evet karnım belirgin bir şekilde yuvarlak görüntüye sahip ise bebeğinizin cinsiyeti kız olacaktır.

Saç Renginizde Yaşanan Değişim

Yüzde yüz cinsiyet belirleme işlemi için bir diğer uygulanabilecek yol ve gözlemlenebilecek farklılık saç renginizde yaşanan değişim olacaktır. Eğer saçlarınızın renginde değişim yaşanıyor mu sorusuna yanıtınız evet ise bu yüzde yüz cinsiyet belirleme testine göre bebeğinizin cinsiyeti kız olacaktır. Yüzde yüz cinsiyet belirleme hakkında daha detaylı bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz. Sizlerin de saçlarında değişim yaşanıyorsa bu kız çocuğunuz olacağı yönünde bir işaret olarak kabul edilmektedir. Bu yolu izleyerek ve gözlemleyerek bebeğinizin cinsiyeti hakkında 12 haftadan daha erken bir sürede bir çıkarımda bulunabilirsiniz.

Cildinizde Çıkan Sivilceler ve Cilt Kurumaları

Bir diğer yüzde yüz cinsiyet belirleme kıstasına göre eğer, cildinizde kurumalar gözlemiyorsanız ve bu cildinizdeki kurumaların yanında sivilce artışı ve yeni sivilcelerinizin çıktığını görüyorsanız, bu teste göre çocuğunuzun cinsiyeti kız olacaktır. Yüzde yüz cinsiyet belirleme testine göre cildinizdeki kurumalar ve cildinizde görünen yeni çıkmaya başlayan sivilceler, doğacak olan bebeğinizin cinsiyetini sizlere 12 haftadan erken bir sürede kız olacağını bildirir nitelikler taşımaktadır. Yüzde yüz cinsiyet belirleme kıstasına göre bu işaretler kız bebek yönünde kabul edilirken, 12 ile 16. haftalar arasında ise bebeğinizin cinsiyetini tam anlamı ile bir sağlık kuruluşunda doktor gözetmenliğinde cihazlar vasıtası ile öğrenebilir ve kesinlik kazandırabilirsiniz. Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi sitemizden bulabilir ve okuyabilirsiniz.

Hamile Kaldığınız Yılın Tarihi Tek Mi Çift Mi?

Bu yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemi diğer yöntemlere göre birazcık daha batıl inanç şeklinde kalıyor. Bunun sebebini açıklamadan önce sizlere bu yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemini açıklayıp devam edelim. Bu yönteme göre eğer hamile kaldığınız yılın tarihi tek ise bebeğinizin cinsiyeti kız olacağı yönündedir. Çift tarihli bir yılda hamile kaldıysanız eğer bu yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemine göre ise bebeğinizin cinsiyeti 12 haftadan önce tahmine dayalı olarak erkek olacaktır. Ancak bu yöntemin pek akla yatkın olmamasının sebebi, her yıl doğan bebek cinsiyetinin kız erkek olarak oranlamasının neredeyse eşit olmasıdır. Yani örnek vermek gerekirse 2002 yılında hamile kalan anne adaylı 2003 yılında geldiğinde ya da 2002 yılının sonlarında geldiğinde doğum yaptıklarında doğan kız ve erkek çocuklar neredeyse eşit olmaktadır. Fakat bu yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemine göre 2002 yılında hamile kalan anne adaylarının doğurdukları bütün çocuklar erkek olmalıdır ki böyle bir olayın eşi benzeri görülmemiştir. Bu yüzden anne baba adayları bu yöntemi pek dikkate almamakta ve diğer yüzde yüz cinsiyet belirleme yollarını deneyerek meraklarını bir nebze olsa giderme çabası içerisindedir.

Yemeklere Karşı Oluşan Mide Bulantısı

Bu yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemi ile ise eğer anne adayının yemeklere ve gördüğü ya da önüne gelen yiyeceklere karşı mide bulantısı oluşuyor ise ve bu durum rahatsız edecek boyutlara tırmanıyor bunun yanında da süreklilik gösteriyorsa, bebeğinizin cinsiyeti hakkında 12 haftadan öne yapacağınız yorum kız olacağı yönünde olmalıdır. Yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemine göre bebeğinizin cinsiyeti bu belirltiler ışığında kız olacaktır. Ancak dediğimiz gibi sizler en bebeğiniz hakkında en doğru yüzde yüz cinsiyet belirleme bilgisini, 12 ile 16. haftalar arasında bir sağlık kuruluşunda cihazlar eşliğinde ve doktor kontrolünde alabilirsiniz. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için sitemize göz atabilirsiniz.

Artan Ekşi Yeme İsteği

Yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemlerinden bir diğeri ise ekşi yemeye karşı olan isteğinizin ve iştahınızın artıp artmadığını kontrol etmenizdir. Bu yüzde yüz cinsiyet belirleme işlemine göre anne adayının ekşiye karşı olan zaafı ve yeme isteği artış gösteriyor ise 12 haftadan evvel bebeğiniz hakkında yapılabilecek cinsiyet yorumu kız olacağı yönünde olacaktır. Çünkü görüncen ve eskilerden gözlenen o ki artan ekşi yeme isteği kız çocuk olacağı yönünde bir haber verirken, ekşiye karşı artmayan ve normal seyreden istek ise tam tersine erkek çocuk belirtisi olarak görülmektedir. Sizler de bu konu hakkında daha fazla ve detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız sitemize göz atabilirsiniz.

Artan Tatlı Yeme İsteği

Bu yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemine göre ise halk arasında da çokça söylenen bir laf olan “Ye tatlıyı doğur Hakkıyı” sözü akıllara gelmektedir. Bu sözden de anlaşılacağı üzere bu yüzde yüz cinsiyet belirleme yoluna göre anne adayınad tatlıya karşı oluşan zaaf ve artan tatlı yeme isteği eskilerden beridir bebeğinizin cinsiyetinin erkek olacağı yönünde yorumlanmaktadır. 12. haftadan önce cinsiyet öğrenmek isteyen çiftlerin anne adayında gözlemleyeceği artan tatlı yeme isteği erkek çocuk doğacağına dair bir işaret taşımakta iken, tam tersine tatlıya karşı oluşmayan zaaf ve zıttı olan ekşi tada oluşan zaaf ve istek ise kız çocuğunun doğacağına işaret olarak kabul edilmektedir. Sizler de en doğru bilgiye ulaşmak için 12 ila 16. haftalar arasında doktor kontrolünde bir sağlık kuruluşunda cihazlar yardımı ile ulaşabileceğinizi unutmayın. Bu konu hakkında daha detaylı bilgiye ulşmak için sitemizi inceleyebilirsiniz.

Karbonat Yöntemi İle Cinsiyet Belirleme

Yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemlerinden bir diğeri ise karbonat yöntemi ile evde kendi kendinize test yapmaktır. Unutulmamalıdır ki yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemleri tahmine ve tecrübeye dayalı sonuçlar vermektedir. En doğru sonucu yine 12 ila 16. haftara arasında doktor kontorlünde bir sağlık kuruluşunda alabilirsiniz. Bu karbonat ile cinsiyet belirleme yöntemine göre 2 yemek kaşığı olarak belirlediğiniz ölçüdeki karbonatın içine idrarınızı koyun, ardından karbonatın içine idrarınızı koyduktan sonra kabarma olayı çokça ve gözle görünebilecek seviyede gerçekleşiyor ise bebeğinizin cinsiyetinin erkek olduğuna kanaat getirilebilir. Ancak karbonatın içine konulan idrarın kabarma durumu zayıf kalıyor ve gözle gözlemenebilecek şekilde az bir şekilde kabarma meydana geliyor ise bebeğinizin cinsiyetinin kız olduğuna kanaat getirilebilir.

Yüzde Yüz Cinsiyet Belirleme Testleri

Yüzde yüz cinsiyet belirleme testleri ile meraklı çiftler kendi imkanları dahilinde 12. haftadan önce bebeklerinin cinsiyetlerini öğrenmeye çalışırlar. Yukarıda listelediğimiz birsürü yol ise eskiden beri kullanılan ve inanılan yöntemler arasındadır. Ancak unutulmaması gereken bir nokta bulunmaktadır, bu yöntemler kesin ama kesin alacağınız 12 ila 16. haftalardaki bebeğinizin cinsiyetini sizlere tam anlamı ile doğru olarak veremezler. Bunun sebebi bilimsel bir dayanaklarının bulunmamasıdır. Yüzde yüz cinsiyet belirleme işlemi için beklemeniz gereken hafta sayısı en az 12 hafta olarak belirlenmiştir. Günümüz teknolojisi ile 12. haftanın ardından bebeğinizin cinsiyetine kesin olarak ulaşabilirsiniz. Ancak sizler bu yöntemleri uygulayarak da bebeğinizin cinsiyeti hakkında bir nebze de olsa 12 haftadan önce merakınızı giderebilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://anneysek.com/yuzde-yuz-cinsiyet-belirleme/

Hakkında Mehmet Bozkurt

13 yıldır oyun oynayan Mehmet Bozkurt aynı zamanda yazılım ve oyun geliştirme ile ilgileniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir