Anasayfa > Espor Haberleri > Zven ve Nisqy ‘den Akıl Almaz Scrim İddiası!

Zven ve Nisqy ‘den Akıl Almaz Scrim İddiası!

Kuzey Amerika LCS oyuncuları Jesper “Zven” Svenningsen ve Yasin “Nisqy” Dinçer’den takımların scrim dodge’ladığına dair bir iddia geldi.

League of Legends Kuzey Amerika profesyonel ligi olan NA LCS’te Cloud9 adına mücadele eden iki oyuncu Zven ve Nisqy, birtakım iddialarda bulundu. Dotesports’un haberine göre yıldız ikili, Kuzey Amerika scrim kültürüne tamamen aykırı olayların yaşandığını söyledi.

Birçok Amerikalı takım 2020 LCS Kış Mevsimi’ni iptal ettirmek için girişimlerde bulundupu için başta taraftarlar için ligin rekabetçi havası bir nebze tartışma konusuydu.

Yıldız ikili, Twitch’de Cloud9’ın düzenlemiş olduğu podcast’te konuşma fırsatı yakaladı. Nisqy’nin hakkında konuşmaya başladığı scrim (antrenman) meselesi ise ilgi çekiciydi. Deneyimli orta koridor oyuncusu, takımların son zamanlarda scrimlerde bir erken oyun savaşını kaybetmeleri durumunda doğrudan bir remake (yeni maç) istediklerini söyledi. Daha sonrasında sohbete Zven de dahil oldu. Başarılı nişancı bu konu hakkında sert bir tavır benimsedi. “Eğer seviye 1 için güçlü şampiyonlar tercih etmişsek ve oyun içinde de seviye 1 savaşına rakibi zorlayıp bu savaşı kazanmışsak, oyunu iyi oynadığımız içindir. Boşu boşuna bu pick’leri (tercihleri) yapmadık. Oyun kompozisyonumuz buna elverişli olduğu için böyle oynuyoruz, ancak rakip bu savaşı kaybeder kaybetmez bir remake talep ediyor. Büyük saygısızlık” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda tecrübeli nişancı, FlyQuest ekibine de teşekkür etti. Deneyimli oyuncu, FlyQuest’in hiçbir scrime geç kalmadığını ve hiçbir scrimi trollemediğini de belirtti.

 

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir