Anasayfa > Oyun Haberleri > Zynga, Torchlight 3 Geliştiricisini Satın Aldı

Zynga, Torchlight 3 Geliştiricisini Satın Aldı

Bir zamanlar tarayıcılarımızdan sosyal medya platformları aracılığı ile, şimdilerde ise mobil cihazlarımızda oyunlarını oynadığımız Zynga şirketi büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Torchlight 3 isimli oyunu geliştiren Echtra Games, henüz açıklanmamış bir bütçe karşılığında şirketin bünyesine katıldı.

Echtra Games, 2016 yılında Torchlight serisinin ilk iki oyununu da geliştirenlerden biri olan Max Schaefer tarafından San Francisco’da kuruldu. Diablo ve Torchlight gibi rol yapma oyunları üzerine çalışmalar yapmak isteyen ekip 13 Haziran 2020 tarihinde Torchlight 3’ü piyasaya sürdü.

Ne yazık ki yeni isimleriyle geliştirdikleri tek oyunla da serinin orijinal oyunlarına kıyasla kayda değer olumsuz incelemeler aldılar. Buna rağmen ortalamanın altında kalmayacak bir yapım ortaya çıkmıştı.

Zynga CEO’su Frank Gibeau’nun açıklamalarına göre Max Schaefer ve ekibinin önemli rol yapma oyunlarındaki tecrübeleri şirkete büyük ölçüde katkıda bulunacak. Ancak bundan daha önemli bir yaklaşımı ise ekibin “çapraz platform” konusundaki yetenekleri. Gibeau açıklamasında şu cümlelere yer veriyor:

“Bu satın alma, ikonik marka ve lisanslarımızı mobilden PC ve konsollara yükseltmede etkili olacak ve Zynga’nın toplam adreslenebilir pazarını genişletmeye yardımcı olacaktır.”

Yerli Oyun Firması 1.8 Milyar Dolara Satılıyor

Buna ek olarak şirketin yayın başkanı olan Bernard Kim de satın almalar hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara göre bünyelerine katabilecekleri teknoloji ve oyun geliştirme şirketleri kovalamaya devam edecekler. Şirket geçtiğimiz yıl Rollic ve Small Giant gibi önemli geliştiricileri de satın almıştı.

Hakkında Heval Deniz Kaya

yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir