Anasayfa > Espor Haberleri > 2020 Kış Mevsimi LEC Şampiyonu G2!

2020 Kış Mevsimi LEC Şampiyonu G2!

Avrupa League of Legends Profesyonel Ligi olan LEC ‘de, bugün oynanan final maçıyla 2020 Kış Mevsimi sona erdi. Şampiyon, Fnatic’i 3-0’la geçen G2 oldu.

2020 LEC Kış Mevsimi sona erdi. Fnatic ve G2’nun karşılaştığı büyük final, sadece Twitch üzerinden ortalama olarak 400.000 anlık izleyiciye karşı oynandı. Youtube ve diğer mecralar ile bu sayının aşağı yukarı 600.000 olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak beklenti (ve belki de istek) serinin 5 maça uzaması yönündeydi, fakat hiç beklendiği gibi olmadı. 3 maç art arda kazanmayı başaran G2, 2020 LEC Kış Mevsimi şampiyonu olmayı başardı.

Seri

Seri hakkında yapılacak birçok yorum olsa da, kısaca özet geçelim. En çok göze batan oyuncu şüphesiz G2 ekibinin orta koridor oyuncusu Perkz‘dü. Her maç stabil şekilde iyi bir performans gösteren tecrübeli oyuncu, bu kadar stresli bir seride de soğukkanlılığını koruyarak kendini kanıtlamış oldu. Olumsuz anlamda göze batan oyuncu ise şüphesiz Fnatic üst koridoru Bwipo’ydu. Belçikalı oyuncu, serinin her maçında vasatın da altında performans sergileyerek büyük hayal kırıklığı yarattı. Kendisi de maçın hemen ardından attığı tweet’te ne kadar üzgün olduğunu vurguladı:

Ayrıca takımı kaybetmiş olsa da stabil bir şekilde temiz performans sergileyerek “Ace” unvanını hak eden oyuncu da şüphesiz yılların eskitemediği nişancı Rekkles’dı. Tecrübeli oyuncu, karşısında oynadığı belki de batının en yetenekli oyuncusu Caps’e karşı hiç de fena bir performans sergilemedi. Fnatic için sadece takım olarak oynamayı daha iyi başaran G2’nun karşısında şanssız bir gündü, diyebiliriz.

MSI 2020: Bekleniyor

G2, artık 3-19 Temmuz arasında gerçekleşecek olan MSI 2020‘yi bekleyecek. Kendileri gerçekten iyi bir sezon çıkardılar. Şampiyonlukla da bu mücadeleyi taçlandırmayı bildiler. 2020 MSI bize bu sene batı, uzak doğuyu yenebilecek seviyeye gelmiş mi, bunu gösterecek.

İlk online final

League of Legends tarihinde ilk kez bir final Covid-19 kapsamında çevrimiçi bir biçimde oynandı. Oyuncuların takım evlerinde oynadıkları bu maç, şüphesiz hepimiz için yepyeni bir tecrübeydi. Online karşılaşmalarda geçtiğimiz yıllarda birçok sorunla karşılaşıldığına şahitlik ediyorduk. Riot Games, bu final için gerçekten çok ciddi bir çalışma ortaya koymuş. Şayet hiçbir aksaklık yaşanmadan tertemiz bir final mücadelesini izleme fırsatı bulduk.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir