Anasayfa > Espor Haberleri > 2021 LEC Yaz Mevsimi İlk Hafta Karşılaşmaları Oynandı

2021 LEC Yaz Mevsimi İlk Hafta Karşılaşmaları Oynandı

11 Haziran Cuma günü TSİ 19.00’da oynanan G2 Esports – MAD Lions maçı ile başlayan LEC Yaz Mevsimi ilk hafta karşılaşmaları geride kaldı.

Bahar Mevsimi‘nde sürpriz bir takımın şampiyonluğuna sahne olmuş LEC, mevsimin başlangıcından önce yayınladığı teaser ile ilgi toplamıştı. Nihayet Avrupa’da da vadi heyecanı tekrardan başladı. Avrupa sahnesi, büyük heyecan yaşatan ilk hafta karşılaşmaları ile vadiye kavuştu. G2 Esports ve MAD Lions arasında oynanan LEC Yaz Mevsimi açılış maçında gülen taraf G2 Esports oldu oldu.

2021 LEC Yaz Mevsimi İlk Hafta Takım Raporları

Geçtiğimiz mevsimde grup aşamalarına hızlı başlayan fakat play-offlarda beklentilerin altında kalan G2 Esports Yaz Mevsimi grup aşamalarına da hızlı başladı. Açılış maçında MAD Lions‘ı yenen G2, 2021 LEC Yaz Mevsimi‘nin ilk galibiyetini almış oldu. G2 Esports haftayı 2 galibiyet 1 mağlubiyet ile kapattı.

Yaz Mevsimi başında sürpriz bir değişikliğe giden ve Bwipo‘yu ormana geçiren Fnatic, ilk hafta istediğini alamadı. Önce Misfits Gaming‘e sonra da son şampiyon MAD Lions‘a yenilen Fnatic, ilk haftanın kapanış maçında Rogue karşısında galip gelmeyi bildi.

Haftanın sürprizi takımı Misfits Gaming oldu. Misfits Gaming, açılış gününün son maçında Fnatic‘e karşı geriye düşmesine rağmen Vetheo‘nun etkileyici oyunuyla maçı kazamayı başardı. Vetheo bu maçta iki tane dörtte dörtte yaptı. Geri kalan maçlarında SK Gaming ve Team Vitality‘i yenen Misfits Gaming, haftayı namağlup kapatan tek takım oldu ve liderlik koltuğuna oturdu.

İlk hafta sonucunda Misfits Gaming başı çekerken, SK Gaming sonunculuğa yerleşti.

lec puan tablosu
Kaynak: LoL Fandom

Maç sonuçlarının tamamına buradan erişebilirsiniz.

2021 LEC Yaz Mevsimi İlk Hafta İstatistikleri

Mevsimin ilk haftasına Misfits Gaming orta koridoru Vetheo damga vurdu. Vetheo oynadığı üç maçın üçünde de “maçın oyuncusu” seçilirken haftayı 22/2/15 ile kapattı ve 18.5 KDA ile başı çekti. Onun arkasından gelen Rekkles haftayı 13/2/13 ile kapattı. Rekkles‘ın KDA skoru böylece 13.0 oldu ve Vetheo‘nun ardından ikinciliği aldı.

Bunlara ek olarak Vetheo, Misfits Gaming – Fnatic karşılaşmasında 11 skor alarak ilk haftanın bir maçta en çok skor alan oyuncusu oldu.

Haftanın en çok seçilen şampiyonları 9 maç ile Viego ve Rumble oldu. Fakat bu iki şampiyon da takımlarını mutlu etmedi. Viego haftayı 4 galibiyet 5 mağlubiyet ile %44 kazanma oranıyla kapatırken Leona 2 galibiyet 7 mağlubiyet ile %22 kazanma oranıyla kapattı. En fazla kazanma oranına sahip şampiyon 8 maçta seçilen ve bu maçların 7’sinde onu seçen takıma galibiyet getiren Akali oldu.

İşte Vetheo‘nun aldığı ilk dörtte dört:

LEC, 18 Haziran Cuma günü TSİ 19.00’da oynanacak SK Gaming ve Schalke 04 arasında oynanacak karşılaşma ile devam edecek.

Hakkında Can Kalender

Oyun oynamaya verdiği aradan sonra dayanamayıp tekrar dönen bir NBA meraklısı. Rekabetçi oyunlar oynamayı sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir