Anasayfa > Blog > Assassin’s Creed Unity Multiplayer Nasıl Oynanır?

Assassin’s Creed Unity Multiplayer Nasıl Oynanır?

AC Unity multiplayer nasıl oynanır? Assassin’s Creed Unity COOP moduyla oyunu arkadaşlarınızla ve diğer oyuncularla beraber oynayabilirsiniz.

Assassin’s Creed serisinin tartışmalı halkalarından biri olan Unity oyuncuları Paris’in karanlık dönemlerine davet ediyor. Arno Dorian‘a hayat veren oyuncular kendilerini Fransız İhtilali’nin tam ortasında buluyor. Oyun çıkış yaptığı dönemde birçok hataya ve teknik probleme sahip olsa da geçtiğimiz 7 yıl içerisinde yapım daha stabil bir hale geldi.

Assassin’s Creed Unity Sistem Gereksinimleri – Kaç GB?

Problem ve hatalarından arınan oyun aynı zamanda Assassin’s Creed serisine de yeni bir soluk getirdi.

Çok oyunculu mod sayesinde oyunu COOP olarak oynamak mümkün. Önceki yıllarda Ubisoft Connect ya da eski adıyla Uplay üzerinden ücretsiz olarak dağıtılan yapım diğer oyuncularla beraber oynamanıza olanak tanıyor. Sunucuları sayesinde suikast görevlerini arkadaşlarınızla beraber yapabildiğiniz oyunda Paris sokaklarını birbirine katabilirsiniz.

AC Unity Multiplayer Oynama Yöntemi

  • Oyunu COOP olarak oynamak için ana oyunda Sequence 3 bölümüne kadar gelmiş olmanız gerekiyor. Fakat oyunun sunucularının çoğu kapatıldığı için diğer oyuncularla oynamak giderek zorlaştı. Bu noktada arkadaşınızla beraber oynamak çok daha kolay olacaktır.

Assasssin’s Creed Unity COOP modu maalesef eskisi kadar rağbet görmüyor. Dolayısıyla Fransa merkezli geliştirici Ubisoft sunucuların birçoğunu devre dışı hale getirdi. Durum böyle olunca oyunun sizi çevrimiçi oyuncularla eşleştirmesi oldukça uzun sürüyor.

Neyse ki oyuna sahip olan ve yine Sequence 3 kısmına kadar oynamış olan arkadaşlarınızla AC Unity COOP modunu deneyim edebilirsiniz. Böylece beraber 1700’lü yılların Paris şehrinde isyanla kaynayan sokakları izleyebilir, arkadaşlarınızla beraber çatılardan çatılara atlayabilirsiniz.

Arkadaşınızı oyuna davet etmek için izlemeniz gereken adımları listeledik:

  • Shift + F2 tuşlarına basarak Ubisoft Connect arayüzünü etkinleştirin.
  • Arkadaş listenizden oyunu oynayan arkadaşınızı seçin.
  • Sağ tıklayarak oyununuza davet edin.

Oyunu diğer oyuncularla oynamak için menüden Play in Public seçeneğini tercih edebilir ve eşleştirme yapmasını bekleyebilirsiniz. Fakat daha önce belirttiğimiz gibi oyun bulma süresinin oldukça uzun olduğunun altını çizelim. Diğer yandan AC Unity multiplayer oynama modunda oyunun tüm hikayesini beraber oynamanın mümkün olmadığını da ekleyelim. COOP modu sadece birtakım suikast görevlerini çok oyunculu olarak yapmanıza olanak tanıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir