Anasayfa > Blog > Ace Nedir? Oyunlarda Ace Atmak

Ace Nedir? Oyunlarda Ace Atmak

Rekabetçi yapıdaki takım oyunlarında sıklıkla duyduğumuz kelimelerden birisi olan ace nedir? Gelin birlikte alalım bu sorunun cevabını.

Oyunlarda Ace atmak, 5’e 5 oynan bir oyunda tek oyuncunun rakip takımdaki herkesi öldürmesi anlamına gelmektedir. Bu tabiri özellikle rekabetçi modu 5 vs 5 şeklinde ilerleyen oyunlarda sıklıkla görebiliriz. Örneğin League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive ya da VALORANT gibi oyunlarda başarılı oyuncuların ekranlarında ‘Ace’ yazmasının alışılageldik bir durum olduğunu söyleyebiliriz.

CFG Nedir?

Bu oyunları ya da diğer rekabetçi oyunları Türkçe oynayan oyuncular farklı kelimelerle de karşı karşıya kalabilirler. Örneğin League of Legends’te 5’te 5 şeklinde bildirim çıkarken, CS:GO’da kelimenin Türkçe karşılığı olan As’la karşılaşabiliyoruz. Elbette genel geçer ve oyuncu topluluğu tarafından iyi bilinen bir kelime olan Ace’i yerelleştirmeyen çevrimiçi oyunlarla da karşılaşmak oldukça mümkün. Burada tercihin çeviri ve yerelleştirme ekibinde olduğunu söyleyelim.

Kelimeyi tanımak isteyenler için ülkemizin espor camiasında tanınan oyuncularından Xantares’in Train haritasında yaptığı bir şovu sizlerle paylaşalım. Oyuncu burada 15 saniye içerisinde beş rakibi de etkisiz hale getirerek eli kazanıyor. Reflekslerinden ötürü kendisini tebrik ediyoruz. İyi seyirler, keyifli oyunlar dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir