Anasayfa > Blog > CFG Nedir? Config Ne Demek?

CFG Nedir? Config Ne Demek?

Oyunların hayatımıza soktuğu kavramlardan birisi olan CFG Nedir merak ediyor musunuz? Buyurun Config kavramıyla tanıştıralım sizi.

CFG, oyundaki kişiselleştirilmiş ayarlar dosyasına ve dosya kısaltmasına verilen isimdir. Açılımı Config ya da Configuration olarak geçmekte olan bu dosyalara çeşitli oyunlarda denk gelinebilir. Dosya türünün sıklıkla anılmasına neden olan oyunlarsa Counter-Strike serisinin oyunlarıdır. Özellikle CS:GO oyunuyla birlikte profesyonel oyuncuların CFG dosyalarına ulaşmaya çalışan pek çok oyuncu olmuştur.

En İyi CS:GO Crosshair Kodları

Peki, CFG dosyalarıyla neler değişebilmektedir? Gelin isterseniz bunu da listeleyelim.

  • Fare hassasiyet ayarları
  • İmleç ayarları
  • Tuş atamaları
  • Ses ayarları
  • Grafik ayarları
  • Kullanıcı arayüzündeki değişiklikler
  • Çözünürlük ayarları
  • Oyun içi kullanıcıya özel değişebilen diğer bütün ayarlar

Valve, oyunlarda kullanıcılara ayar özgürlüğünü en geniş şekilde veren şirketlerden birisi. Ayrıca oyunlarının E-Spor kategorisine de yatkınlığı oldukça bariz. Bundan dolayı internet mecralarında kullanıcıların “En güzel ayarlar bu dosyada” şeklinde birbirleriyle CFG dosyaları paylaşması hiç de garip değil.

Aim Geliştirme Yöntemleri

Ancak şunu söylemekte de fayda var. CFG dosyaları kullanıcıdan kullanıcıya değişebilmekte ve iki dosya birbiriyle çakışacak olursa bilgisayarda ve programın çalışmasında aksaklıklara neden olabilmekte. Bu nedenle yalnızca güvendiğiniz kaynaklardan edindiğiniz dosyaları kullanmanızı tavsiye ederiz.

Diğer bir yandan elbette Config dosyaları yalnızca Counter-Strike serisine mahsus dosyalar değil. Daha farklı oyunlarda da bu dosyalarla karşılaşmanız oldukça mümkündür. O oyunlar için de unutmayın ki profesyonel oyuncular kendi ayar dosyalarını kolaylıkla paylaşmamaktalar, yani dikkatli davranmak oldukça önemli. Umarız bu içeriğimiz configle sizi tanıştırabilmiş ve cfg nedir sorunuza yanıt verebilmiştir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir