Anasayfa > Blog > B2P Nedir? Buy To Play Ne Demek?

B2P Nedir? Buy To Play Ne Demek?

Oyun dünyasında sıkça karşılaştığımız iş modellerinden birisi olan B2P nedir, merak edenler için açıklıyoruz.

Buy To Play, yani B2P, oyunların satın alınarak oynanabileceği bir iş modelini temsil eder. Bu modelde oyuncular, oyunu bir defa satın alarak sürekli erişim hakkına sahip olurlar. Tabii yine de genellikle, oyunun ilerleyen zamanlarında ek paketler ya da genişlemeler satın alarak oyun deneyimini genişletmek mümkündür.

Özetle, B2P nedir sorusunun cevabı, oynamak için satın almanız gereken oyunlarda yatıyor diyebiliriz.

Ayrıca bu gruptaki video oyunları yayıncılar tarafından ‘Premium Oyunlar‘ olarak da anılmakta. Ancak bu daha endüstriyel bir kullanım olduğu için sektör dışında daha nadir duyuluyor diyebiliriz.

B2P Oyunlarının Avantajları

B2P oyunları, Free To Play (F2P) oyunlardan farklı olarak, satın alımlarınızla güçlendiğiniz oyunlar değillerdir. Bu daha adil bir yapıda olduklarını bize söylüyor gibi değil mi? Ayrıca, bu oyunlar genellikle çoğunlukla özgün bir oynanış ve güzel bir hikaye sunarlar. Buy To Play oyunlarda genellikle abonelik sistemi yoktur (İstisnalar da var elbette) ve daha düşük miktarlarda oyun içi satın alımlarla karşılaşılır.

Free To Play Ne Demek?

Öne Çıkan B2P Oyunlar

Oyun dünyasında pek çok B2P oyun bulunuyor. İşte en popülerler premium oyunlardan bazıları:

  • The Elder Scrolls V: Skyrim
  • The Witcher 3: Wild Hunt
  • Grand Theft Auto V
  • Red Dead Redemption 2
  • Hollow Knight

Sonuç olarak, Buy To Play oyunlar, kaliteli ve sürekli erişilebilir oyun deneyimi sunan oyunlardır. Başlangıçta bir ödeme yaparak, oyunu doyasıya oynayabilir ve ek paketlerle deneyimi daha da zenginleştirebilirsiniz.

Umarız bu yazı, B2P kavramını anlamanıza yardımcı olmuştur. Başka bir konu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, yorumlarda bize sormaktan lütfen çekinmeyin. Şimdilik hoşça ve oyunlarla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir