Anasayfa > Blog > Free to Play Ne Demek? (F2P)

Free to Play Ne Demek? (F2P)

Bir oyun pazarlama stratejisi olarak karşımıza çıkmasıyla birlikte tanıdığımız çok duyulan kavram Free to Play ne demek?

Free to Play, dilimize oynaması ücretsiz oyunlar ya da ücretsiz oyunlar olarak giren ve kısaltması F2P olan bir kavramdır. Bedava oyunlardan bahsederken kullanabileceğimiz bu kalıp, en yaygın oyun pazarlama stratejilerinden birisidir. Bundan dolayı oyunculara sunulan pek çok F2P oyun bulunmaktadır. Buy to Play oyunların aksine, oyunu oynamak isteyen bir oyuncunun herhangi bir ödeme yapması gerekmez.

Buy to Play Nedir?

Bu yapıdaki oyunlardan bahsederken örnek vermek konuyu kavramak için daha iyi bir yol olacaktır.

Çok Bilindik F2P Oyunlar

Çevremizdeki oyunseverlerin pek çoğunun oynadığı bazı ücretsiz oyunlar görebiliyoruz. Dilerseniz gelin bu oyunlardan birkaç tanesini derleyelim.

  • League of Legends (MOBA)
  • Metin 2 (MMORPG)
  • Counter-Strike: Global Offensive (MMOFPS)
  • Toon Blast (Mobil)
  • SMITE (MOBA FPS)

Free to Play Oyunların Dezavantajları

Oyun şirketlerinin gelir elde etmesi mecburi. Bu nedenle oyun ücretsiz olsa dahi şirketlerin kazanç sağladıkları bir gelir modelleri bulunuyor. Bu kimi zaman reklam (çoğunlukla mobil oyunlarda) kimi zamansa oyun içi ürün satışları oluyor. Oyun içi ürün satışlarının bedava oyunlarla sıklıkla karşımıza çıktığı çoğu durumdaysa haksız galibiyet sağlayabilen oyuncuları görebiliyoruz. Pay to Win adıyla duyduğumuz bu oyunlar biz oyunseverleri en çok rahatsız eden tür diyebiliriz. Maalesef bedava oyunların pek çoğunda bunu görebiliyoruz ve oyun zevkimiz kaçıyor.

Pay to Win Nedir? Oyuncuları Nasıl Etkiler?

Umarız bu içeriğimiz Free to Play ne demek sorunuz için yeterli cevabı verebilmiştir. Sonraki yazılarımızda görüşürüz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir