Anasayfa > Blog > Buy To Play Nedir? (B2P)

Buy To Play Nedir? (B2P)

Oyun geliştiricilerinin sık kullandığı bir kazanç modelli oyun yöntemi olan Buy To Play Nedir? Gelin birlikte öğrenelim.

Buy To Play (B2P), oyuncunun, oyuna erişebilmek için satın almasını zorunlu tutan oyunlara verilen bir isimdir. Buy To Play oyunlar, abonelik sistemiyle çalışmayan ve ücretsiz olmayan oyunlar olarak özetlenebilir. Çoğunlukla tek kişilik hikayeli oyunların tamamı B2P grubunda sayılsa da, günümüzde ekonomik sistemini bu yolla kuran çok oyunculu ya da CO-OP sistemli oyunlar da bulunur. Peki, piyasada yüzlerce bedava oyun olmasına karşın Buy 2 Play oyunlar nasıl hayatta kalmayı başarmıştır?

COOP Ne Demek?

B2P Oyunlar Neden Tercih Ediliyor?

Oyuncuların, bu gelir modeline sahip oyunları tercih etmesinin oldukça büyük bir nedeni var. Bu oyunlar oyunculardan tek seferlik bir ödeme almayı ve bütün eğlenceyi bu ödeme karşılığında sunmayı teklif ederler. Bu nedenle oyuncuların aylık ödemeler yapmalarına da gerek kalmaz, adaletsiz ücretsiz oyunlarda başarı elde etmek için sürekli olarak ödeme yapmalarına da…

MMORPG Nedir?

Söylediğimiz gibi genellikle hikayeli ve tek kişilik oynanışa sahip oyunların Buy 2 Play olduklarını görürüz ancak günümüzde çok oyunculu oyunlar da bu modelle piyasaya sürülebilirler. Aşağıda bazı çok oyunculu B2P oyunları sizin için listeledik.

  • New World
  • Valheim
  • Overwatch
  • Sea Of Thieves
  • For Honor
  • Rainbox Six: Siege

Umarız bu içeriğimiz Buy To Play nedir sorusunu yanıtlamakta yeterli görevi üstlenebilmiştir. Aklınızdaki soruları yorumlar alanından iletmekten lütfen çekinmeyin. İyi oyunlar, keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir