Anasayfa > Blog > Benchmark Ne Demek? Benchmarking Nedir?

Benchmark Ne Demek? Benchmarking Nedir?

Bilişim teknolojileri alanında en çok karşılaştığımız kavramlardan birisi olan Benchmark ne demek ve benchmarking nedir? Gelin öğrenelim.

Benchmark, İngilizce kıyaslama anlamına gelen bir kelimedir. İngilizce anlam karşılığıyla birlikte teknolojik aletlerin karşılaştırılmasında da bu kavramla karşılaşırız. Karşılaştırma testlerinin yapıldığı aşamalaraysa ‘Benchmarking’ denilmektedir. Örneğin bir cep telefonu ya da dizüstü bilgisayar kendi fiyat aralığındaki diğer cihazlarla kıyaslanır ve bu girdikleri testin çeşitli bakış açılarıyla sonuçları yayımlanır. Bu yayımlamanın ardından, kullanıcılar ürünlerini fiyat ve performans noktasında yorumlayabilir ve incelemelerde bulunabilir. Dolayısıyla benchmarking işlemi, teknolojik ürünk ullancıılarının satın alma alışkanlıklarını belirleyen önemli bir unsurdur diyebiliriz.

FP Ne Demek? Fiyat Performans Nedir?

Benchmark Yapmak Ne Demek? Benchmarking Nedir?

Benchmark yapmak, test işlemine verilen bir isimdir. Bu test işlemi çeşitli cihazlarda, çeşitli programlar kullanılmakta. Ayrıca bir programa bağlı kalmadan da kıyaslamalarda bulunmak mümkün diyebiliriz. Yeterli teknik bilgiye sahip bir kullanıcı akla yatan ürünü genel bir bakışla, yanılma payları da konuya dâhil bir şekilde bulabilir. Peki, program kullanmak istediğimizde hangi tercihlerle yola çıkmalıyız?

  • Antutu: Android ve iOS cihazların kıyaslanmasında oldukça efektif ve güvenilir bir kaynak olarak karşımıza çıkmakta olan Antutu, kullanıcılar için verilerini derleyerek tavsiyelerde bulunmaktadır.
  • Aida64: Hem telefonlarımız hem pc cihazlarımız için indirerek kullanabildiğimiz oldukça detaylı bir karşılaştırma programı olarak karşımıza çıkan Aida64’ü de unutmamak lazım.
  • Geekbench: Tarafsız duruşu ve kullanıcı dostu arayüzüyle sevilen Geekbench’i bilgisayarlarınızda kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu içeriğimizde “Benchmark ne demek?” sorusunu yanıtlandırmaya çalıştık. Umarız siz okurlarımız için işlevsel bir içerik olmuştur. İyi günler, keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir