Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Bill Gates, Microsoft Yönetim Kurulundan Ayrıldı!
bill gates

Bill Gates, Microsoft Yönetim Kurulundan Ayrıldı!

Önde gelen teknoloji firmalarından Microsoft, Bill Gates gibi bir efsanenin şirketin yönetim kurulundan ayrıldığını duyurdu.

Bill Gates’in Microsoft’un yönetim kurulundan ayrılmasının sebebi kendisinin global sağlık, gelişim, eğitim ve iklim değişimiyle ilgili mücadelesine daha fazla zaman ayırmak istemesi olarak duyuruldu. Kendini insanlığa böylesine adamış vizyonlu bir isim olan Gates’in yönetim kurulundan ayrılması Microsoft’taki birçok ismi üzmüş durumda. Bill Gates, şirketin yönetim kuruluna ayırdığı zamanı hayırseverliğe ayırarak insanlığa yardım etmeye devam edecek.

Bill Gates, Microsoft’un CEO’su Satya Nadella’ya teknoloji danışmanlığı yapacak. Nadella, Gates’in yönetim kurulundan ayrılmasıyla ilgili aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Bill ile birlikte yıllar boyu çalışıp ondan öğrenme fırsatı bulmak muazzam bir onur ve ayrıcalıktı. Bill, firmamızı yazılımın demokratlaştırıcı gücüne inanarak toplumun en büyük sorunlarını çözme yolunda büyük bir hırsla kurmuştu. Microsoft da, dünya da bu yüzden daha iyiye gitti. Yönetim kurulu Bill’in liderliğinden ve vizyonundan faydalandı. Ve Microsoft Bill’in hâlâ devam eden teknik tutkusundan ve ürünlerimizi, hizmetlerimizi sizlere sunarken bize vereceği tavsiyelerden yararlanmaya devam edecek. Bill’in arkadaşlığı için minnettarım ve kendisiyle birlikte dünyadaki her kuruluşu ve insanı daha iyisini yapabilmeleri için güçlendirme yolundaki görevimiz uğruna çalışmaya devam etmeyi iple çekiyorum.”

Microsoft’un konuyla ilgili açıklamasının tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bill Gates, yönetim kurulundan ayrılma kararıyla çoğu kişiyi şaşırtsa da Microsoft’a hâlâ yardım etmeye devam edecek. Bu gelişmenin nasıl sonuçlar doğuracağını düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.

 

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir