Anasayfa > Espor Haberleri > BMW 5 Espor Takımına Sponsor Oldu

BMW 5 Espor Takımına Sponsor Oldu

Alman otomobil şirketi BMW, 2019’daki Cloud9 sponsorluğundan sonra yeni 4 takımla daha anlaştı ve toplam 5 espor takımına sponsor olmuş oldu.

Dev otomobil şirketi BMW, 2019’da Amerikalı Cloud9’a sponsor olduktan sonra yepyeni anlaşmalarla espor sahnesindeki sponsorluklarını büyüttü. Şirket, yaptığı açıklamada Fnatic, FunPlus Phoenix, G2 Esports ve T1 takımlarına sponsor olduğunu duyurdu.

Sponsorluğun birçok kapsamı olacak. Öncelikle bu 5 takımın formaları ve sosyal medya içeriklerinde BMW logosuna rastlamamız ilerleyen günlerde çok olası. Aynı zamanda BMW mühendislerinin de takımlara donanım ve yazılımsal olarak destek olacağı duyuruldu. BMW’nin bu sponsorlukları, espora olan küresel yaklaşımlarını temsil ediyor diyebiliriz.

Aynı zamanda, diğer otomobil şirketlerinin takımlarla olan sponsorluklarında olduğu şekilde BMW de takımlara maçlara gidip gelmeleri için araçlar sağlayacak. Diğer anlaşmalardan farklı olarak, BMW bu işi küresel olarak yürütecek. Yani sadece yerel lig maçları için değil, uluslararası taşıma için de anlaşma yapılmış durumda.

Bu tarz büyük şirketlerin espora olan ilgilerini görmek biz espor severleri ciddi anlamda sevindiriyor diyebiliriz. Sadece BMW değil, geçtiğimiz günlerde Rogue Esports’a sponsor olan KIA Motors da bu işin bir parçasıydı. Hala gelişmekte olan ancak gelişmekte olan diğer sektörlere göre çok daha yukarılarda olan espor, gelecekte belki de en çok izlenen spor dallarından birisi olacak. Bunu erken fark eden şirketlerin de bu işten karlı çıkması şüphe götürmez bir gerçek.

 

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir