Anasayfa > Listeler > Bu Dizi-Filmler Koronavirüs İle Bağlantılı Mı?

Bu Dizi-Filmler Koronavirüs İle Bağlantılı Mı?

Son zamanlarda malesef dünyayı etkisi alan COVID-19 yani koronavirüs hastalığı malesef çok canlar yakıyor. Ama durup biraz geriye bakınca aslında bunun önceden bilindiğini görür gibi oluyoruz. Listemize bir göz atalım.

10- Bird Box (2018)

Aslında Bird Box‘ın koronavirüs ile pek bir alakası yok ama milleti eve kilitlemesi bugünlerde herkesin evde kalıp dışarı çıkmayı istememesini andırır nitelikle. Olay, görüldüğü insana sadistçe davranışlar sergiletecek yaratıkların ortaya çıkması ile başlıyor. Nereden çıktığı belli olmayan bu yaratıklardan kurtulmanın yolu ise ya evden dışarı çıkmamak ya da gözleri kapatarak yola çıkmak. İki çocuk ile bunun ne kadar zor olduğunu görürken bir kez daha annelerimizin emeklerini hatırlıyoruz. Özellikle de sandal ile suya açıldıkları sahnede.

birdbox koronavirüs

9- Carriers (Veba)

koronavirüs

Sahiller güvenlidir derler. Aslında virüsler bu kadar hızlı yayılırken hiç bir yer güvenli olmaz. Ama bu sefer virüsten araba ile kaçmaya çalışan bir grup insan var. Virüs bulaştığı herkesi deliye döndürüyor ve bu yüzden açık ve bilinen yollar güvenli değil. Çünkü kimin enfekte olup olmadığı malesef dışardan anlaşılmıyor ve bu insanlar aracınıza binebilir.

8- World War Z (Dünya Savaşı Z)

world-war-zkorona

Başrolünde Brad Pitt‘i gördüğümüze sevindiğimiz bu filmde virüs yine Asya‘da, Güney Kore‘de ortaya çıkıyor. Bu virüs, günümüzde yaşayan koronavirüsün olmamasını umduğumuz bir biçimde insanları yaşayan ölülere çeviriyor. İnsanlar her ne kadar bu zombilerden kurtulmanın yolunun şehirlere setler çekmek olduğunu düşünseler de bir tedavi bulmaya çalışmak tek çare oluyor.

7- Pandemic

Bu filmde aslında koronavirüse benzer bir biçimde ölümcül bir virüs çıkıyor karşımıza. Virüs dünyadaki herkesi öldürmeden önce aşının bulunması gerekiyor. Bu aşıyı bulup dünyada henüz enfekte olmamış insanlara ulaşarak onları kurtarması için de Dr. Lauren, azınlıkta kalan diğer insanlarla çalışıyor.

6- Gamgi (Grip)

gamgi-grip

Yer Güney Kore‘nin başkenti olan Seul. Bir grup yasadışı göçmenin getirildiği şehir dışında bir konteyner içinde polis insanların hepsinin öldüğünü ancak aralarından bir kişinin yaşadığını görüyor. Fakat bu kalan son kişi ise ölümcül bir virüse ev sahipliği yapıyor ve bir kaç saati kalmış. Çünkü bu virüse kapılan insanlar 36 saat sonra malesef diğer tarafa göçüyor. Burada ise olayı çözecek olan kişiler bir doktor ve bir itfaiyeci…

5- OutBreak (Tehdit)

koronavirüs

Morgan Freeman! Oynadığı çoğu filmin başarılı olduğunu elbette ki hepimiz biliyoruz. Ama böylesi bir koronavirüs benzerliğinin içinde bulunduğuna da gerçekten şaşırmamak elde değil. Kendisi bu sefer orduda salgın hastalıklarla ilgilenen bir general olarak karşımıza çıkıyor. Virüsün geldiği yer Zaire ve Colofornia‘da yayılıyor. Hem de bu sefer yayılmasına sebep olan bir hayvan. Hatta bir maymun. Ordu bu salgını önlemek için şehri bombalama taraftarı. Fakat başka şekillerde kurtulmaktan yana umudu olanlar da var…

4- Resident Evil (Ölümcül Deney) Serisi

resident-evil4

Aslında bu biraz uzak bir benzetme ama konumuz zaten bu koronavirüs hastalığını andırması üzerine. Resident Evil eski bir seri fakat dördüncü filmin başında Hong Kong‘un orta yerinde duran Çinli ablamızı hepiniz hatırlarsınız. Ablamız yolun ortasında önce öylesine durup sağa sola bakınıyor ve daha sonra gözüne kestirdiği bir abiye saldırmaya başlıyor. Daha sonra görünen haritada ise virüs Çin‘den başlayıp dünyaya yayılıyor. Özellikle baştaki ablamızın Çinli olması ve virüsün Wuhan olmasa da bu ülkeden yayılması biraz tanıdık geliyor.

3- Venom: Zehirli Öfke

venomcorona

Marvel Entertainment‘in sevdiğimiz, o başarılı, fakat bir o kadar da Spider-Man‘i göremediğimiz Venom: Zehirli Öfke, koronavirüsü diğer filmlerden biraz da çok andırır gibi. Yer evet Tayland‘da bir pazar yeri fakat uzak doğudakilerin her bulduğu böceği yediği düşünülürse bence pek de uzak sayılmaz. Çünkü burada ablamız burada pazarda satılan bir sülüğü yiyor. Hem de çiğ bir şekilde. Ceketinde yazan isim ise “Corinne“.

2- Contagion (Salgın)

koronavirüs

Vizyona girdiği zaman yeterli başarıyı elde edememiş fakat yakın zamanlarda ise internet üzerinde çokça aranılmış bir filmden bahsedelim şimdi de. Çünkü bu film günümüzdeki koronavirüse açık bir şekilde gönderme gibi duruyor. Filmde bir iş kadın olan Elizabeth Emhoff, Çin seyahati sırasında kaptığı esrarengiz ve öldürücü bir virüs sebebiyle hayatını kaybediyordu. Bu virüsün adı MEV-1 ve filmde yarasadan bu virüsü kapan bir domuzdan bulaştığı söyleniyor. Günümüzdeki koronavirüs de biliminsanlarının tahminine göre yarasalardan bulaşmadı mı?

1- The Simpsons

the-simpsons-corona

Şimdiki örneğimiz ise aşırı şekilde bir benzerlik gösteriyor. Çünkü bu daha önce Donald Trump‘ın başkan olacağını, Tom Hanks‘in koronavirüse kapılacağını ve hatta kimilerine göre Kobe Bryant‘ın öleceğini tahmin etmiş bir diziden geliyor. Aslında bu kadar benzerliğin üzerine şaşırmam diyorsunuz fakat bu yapım yine de bizi şaşırtmayı başarıyor. Dizide bir fabrikada paketleme esnasında bir çalışandan meyve sıkacağına bulaşan virüsün bütün dünyaya yayılışını izliyoruz. Tahmin edemedikleri tek şey Japonya‘nın Osaka kenti yerine Çin‘de çıkacak olması. Bu sahneyi gördükten sonra ise insan menşei Çin olan ürünlerden biraz korkuyor açıkçası.

Yazımızda bahsettiğimiz ayrıntılar elbette eğlence amaçlı. Ama malesef bu koronavirüs tehlikesi bu derece eğlenceli olmuyor. O yüzden Savebutonu ailesi olarak size tavsiyemiz uzmanların görüşlerine uyarak evde kalmanız ve hijyeninize oldukça dikkat etmeniz.

Listemizde takıldığınız veya listede olmasını istediğiniz bir yapım var ise yorumlarda lütfen bizimle paylaşmayı unutmayın.

Hakkında Ömer Faruk Atilla

Üst düzey Half-Life sevdalısıyım. Orta okul yıllarımdan beri de internet kafelere oyun yükler, gördüğüm her oyunu da elimden geldiğince oynarım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir